Türkiye Hentbol Federasyonu "Master Plan 360" programına dahil oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu "Master Plan 360" programına dahil oldu
TVF, hentbolu geliştirmek için kurulan "Master Plan 360" programına katıldı.

Avrupa Hentbol Federasyonunun (EHF) üye ülkelerde hentbolun geliştirilerek daha ileri seviyelere taşınmasını amaçlayan "Master Plan 360" programına, Türkiye Hentbol Federasyonu da dahil oldu. 

THF''den yapılan açıklamaya göre EHF''nin Türkiye''de ilk kez gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde "Master Plan 360" anlaşmasına THF Başkanı Uğur Kılıç ile EHF Başkanı Michael Wiederer imza attı.

İş birliğiyle EHF, Türkiye''de gerçekleştirilecek ve 8-11 yaş grubunu hedefleyen altyapı gelişim programına malzeme desteği ve teknik destek sağlayacak.

İlk aşamada bir yıl sürecek bu iş birliği projesi, planlanan hedeflere ulaşılması durumunda üç yıla kadar uzatılabilecek. Altyapılarda bahsi geçen yaş gruplarında kulüpleşme oranının artırılması ve bu yaş grubuna yönelik genç ve kalifiye antrenörlerin yetiştirilmesi de iş birliği projesinin hedefleri arasında yer alıyor.

EHF''nin 2020 Temmuz''da başlattığı "Master Plan 360" programı, Avrupa ülkelerinde hentbolun çok boyutlu olarak geliştirilmesini hedefliyor.

Üye ülkeler program çerçevesinde projelerini EHF''ye sunuyor ve kabul edilmesi durumunda projelerini EHF desteği ile hayata geçiriyor.

Türkiye, bugüne dek projeleri kabul edilen Gürcistan, Letonya, Malta, Hırvatistan ve İskoçya''dan sonra programa katılan altıncı ülke oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar