Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Fernando Muslera'ya sürpriz ödül

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Fernando Muslera'ya sürpriz ödül
Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği TFF Fair Play Ödülleri'nin Ağustos-Eylül 2023 Dönemi sahipleri, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından belli oldu. Galatasaray’ın Yıldız kalecisi Fernando Muslera’ya verilen ödül ise dikkat çekti.

Türkiye Futbol Federasyon (TFF) Fair Play Ödülleri’nin Ağustos-Eylül 2023 Dönemi sahipleri, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından belirlendi. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Trendyol Süper Lig ödüllerinin her ay TFF resmi web sayfası üzerinden kamuoyuna duyurulmasına karar verdi.

Trendyol 1. Lig’e ilişkin ödüller ise Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun devre arasında ve sezon sonunda genel bir değerlendirmede bulunmasıyla karar verilecek. Trendyol Süper Lig ödülleri ile Trendyol 1. Lig Fair Play ödülleri Ocak ve Mayıs aylarında Türk Futbol Ailesinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek gala törenlerinde sahiplerini bulacak

TFF'den yapılan açıklamada, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulunun, takım, teknik direktör, taraftar ve futbolcu olmak üzere 4 kategoride seçimlerini yaptığı belirtildi.

Ağustos/Eylül ayı dönemi ödüllerini kazananlar şöyle:

En Centilmen Takım: Yılport Samsunspor

En Centilmen Teknik Direktör: Patrick Kluivert (Yukatel Adana Demirspor)

En Centilmen Taraftar: Yılport Samsunspor Taraftarı

En Centilmen Futbolcu: Fernando Muslera (Galatasaray)

Muslera'ya verilen ödülün gerekçesi ise şöyle sıralandı.

FERNANDO MUSLERA: Rakibe duyduğu saygı, maçlardan sonra rakip kalecileri tebrik etmesi, gerekirse teselli etmesi ve tüm futbol yaşamı boyunca sergilediği Fair Play değerlerine uygun, örnek oluşturacak genel yaklaşımları nedeni ile ödüle oy birliği ile layık bulunmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar