Tüp Bebek merkezi hizmete girdi

Tüp Bebek merkezi hizmete girdi
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi bünyesinde oluşturulan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Son teknoloji ile donatılmış merkez çocuk sahibi olmayı özlemle bekleyenlerin umut ışığı oldu.
Ağustos ayında hizmete giren ve bugüne kadar 900 hastanın başvurduğu merkezde 1 hastaya embriyo transferi yapılırken, 4 hastanın tüp bebek tedavisine başlanıldı ve gerekli şartların oluşmasını bekleyen 30 hastaya da tüp bebek tedavisinin planlaması yapıldı. Uzman hekimlerin görev aldığı Üremeye Yardımcı Tedavi merkezi Balıkesir’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin: “Bebek sahibi olmak isteyenlerin umut ışığı oldu”
Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin merkez ile ilgili bilgiler verdi. Keskin, “Yapılan tıbbi tedavileri sonrasında normal tıbbi yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve döllenmeden sonra meydana gelen embriyonun anne adayının rahmine transfer edilme işlemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenen evli çiftlerin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilmesi amacıyla Balıkesir Atatürk Şehir Hastanemiz bünyesinde Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi kurularak hizmet vermeye başlamıştır.

Balıkesir ilinde üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere özellikli hizmetler kapsamında tek merkez olarak hizmet veren Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olmuştur” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar