Tüm tahminleri doğru çıkan KONDA son seçimde sahtekarlık mı yaptı? İşte gündemi sarsan belgeler

Tüm tahminleri doğru çıkan KONDA son seçimde sahtekarlık mı yaptı? İşte gündemi sarsan belgeler
14 Mayıs genel seçimlerine birkaç gün kala kamuoyu araştırma şirketi KONDA son araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıştı fakat araştırma sonuçları ve anket sonuçları arasında büyük farkların olması üzerine ortaya ilginç bir iddia atıldı.

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA, 14 Mayıs seçimlerine birkaç gün kala son araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiren araştırmada 35 ilin merkez dâhil 120 ilçesine bağlı 194 mahalle ve köyünde 3 bin 480 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşüldü.

Araştırma sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu yüzde 49,3, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43,7 oy alıyor.

Adaylardan Sinan Oğan 4,8 oy oranına ulaşırken Muharrem İnce 2,2 ile son sırada yer alıyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre milletvekili seçimlerinde ise Cumhur İttifakı yüzde 44, Millet İttifakı yüzde 39,9, Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 12,3 oy alıyor.

Raporda ise şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalma ihtimalinin mevcut olduğunu göstermektedir. Fakat son haftada yaşanan oy değişim eğilimi devam ederse seçimin ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanma ihtimali de bulunmaktadır.”

Bu sonuçların paylaşılmasının ardından gerçekleştirilen genel seçimlerde seçim sonuçları daha farklı seyretti.

14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinde: Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88, Sinan Oğan yüzde 5.17, Muharrem İnce yüzde 0. 43 oy aldı.

Seçim sonuçları ve anket sonuçlarının arasındaki büyük farkın görülmesiyle beraber internet ünlüsü ve sosyal medyada ‘Jahrein’ olarak tanınan Ahmet Sonuç, Konda Araştırma Merkezi ile ilgili ilginç bir iddia ortaya attı.

Sonuç, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“İyi bir kaynaktan elime @kondaarastirma’nın bazı imtiyazlı insanlara gönderdiği, gerçek verileri içerdiği iddia edilen seçim öncesi son anketi geçti. Gördüğünüz üzere kamuoyuna duyurdukları sonuçlarla arada büyük fark var. Bu seçim hakkında kim bilir daha neler çıkacak…”

Söz konusu paylaşım şu şekilde:

jahrein.png

f7xm8qdwwaajckq.jpg

f7xm8orwqaagyfa.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar