İYİ Parti İzmir'de AKP ile mi ittifak yapacak? Ümit Özlale'den çarpıcı açıklamalar

İYİ Parti İzmir'de AKP ile mi ittifak yapacak? Ümit Özlale'den çarpıcı açıklamalar
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, partisinin AKP ve Cumhur İttifakı ile ittifak yapıp yapmayacağına dair konuştu. İşte detaylar...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, T24'ten Cansu Çamlıbel'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir adaylığından parti içindeki konumuna kadar dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Özlale, AKP ile ittifak yapılıp yapılmayacağına dair de konuştu.

"PARTİ KİMLİĞİNİ, GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER YERDE KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARTIRIZ"

Çamlıbel’in “Bir yandan üç kilit önemdeki büyükşehirde İYİ Parti’nin kendi adayıyla seçime girmesinden yanasınız, bir yandan da “farklı ittifaklar” olabilir diyorsunuz. Böyle bir açıklamanız da olmuştu. “Farklı ittifak” ile kastettiğiniz nedir?” sorusuna cevap veren Özlale, şunları söyledi: “O açıklamayı parti olarak her ilde kendi adaylarımızla çıkaracağımızı resmi olarak ilan ettiğimiz toplantıdan önce yapmıştım. Parti kimliğini, parti tabanını güçlendirmek için her yerde kendi adaylarımızı çıkartırız ama son kertede partinin kurucu değerlerine ve cumhuriyetin kurucu değerlerine aykırı olmayan iş birliklerine de gidilebilir”

"AK PARTİ İLE MASAYA OTURMADIK, OTURMAYIZ”

İYİ Parti'nin AKP yani Cumhur İttifakı ile iş birliği yapıp yapmayacağına dair de konuşan Özlale, “Şu ana kadar AK Parti ile masaya oturmayan tek partiyiz. 2015’te hatırlayın Davutoğlu AK Parti Genel Başkanı iken CHP istikşafi görüşmeler yaptı. HDP zaten ondan önceki süreçte AK Parti ile masadaydı. DEVA ve Gelecek zaten AK Parti içinden çıktı. Dolayısıyla da bir iş birliği için kapı aralansa bile bu iş birliği Cumhur İttifakı’yla olmaz. AK Parti ile masaya oturmadık, oturmayız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar