Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

Tükenmişliğin resmidir...

Piyasalar kapandı, Cuma akşamı herkes evine, köşesine çekildi.. Normal bir ticaret düzeni içerisinde artık tatil zamanıydı..

Ama BDDK piyasaların kapanmasını bekleyerek, yayınladığı karar ile hükümetin son komedisine imzasını atmış oldu.. Kararın Türkçe meali, kredi kullanmak istiyorsan kasandaki dövizi bozduracaksın…

Kıymetli dostlar, bu net bir kambiyo kontrolüdür..

Bu tarz diretme tedbirlerle serbest piyasaya müdahalede bulunduğunuzda hem güvenirliğinizi sorgulatırsınız, hem de düşürdüğünüzü sandığınız doların sıcağını arttırırsınız..

O gece arka kapıdan 1 milyar Dolar üzerinde döviz satışı oldu, sırf insanlara panik yaptırmak adına…

BDDK baskısı ile şirketlerin, panik ile vatandaşın elindeki dövizi sattırmaya çalışan iktidar diyor ki, "biz sata sata parayı bitirdik birazda siz satın"!!!

Tabii haklılar, yanlış para ve maliye politikaları yüzünden Merkez Bankası rezervlerini bitirdiler hatta eksiye düştüler..

Eee şimdi Dolar Euro ile hasta garantili şehir hastanelerinin, köprülerin otobanların ballı kaymaklı müteahhitleri para bekler. Gelecek Nisan''a kadar ödenecek olan 183 milyar Dolar kısa vadeli borç para bekler, dış ticaret açıklarından doğan eksikler para bekler..

Türkiye iktidarı Türk müteahhitlere döviz cinsinden hazine garantisi veriyor ne kadar acı değil mi!!!

AKP demek fakirden zengine servet aktarımı demektir..

Defalarca değişen ihale kanunları, kamu özel iş birliği projelerinde döviz cinsinden hazine tarafından garantinin verilmesi, kur korumalı denen saçma sistem, şimdi de GES!!!

AKP tarafından yapılan bu palyatif çözümlerin hepsi fakirden alıp, zengine vermek üzerine kurulmuş bir sistemdir ve ne yazık ki halen de devam etmektedir..

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell diyor ki;

"Şu anda %8,5 seviyesinde olan enflasyonumuzu 2024''ün sonuna kadar kademeli olarak %2''ye kadar çekmeyi hedefliyoruz bu yönde tüm imkanlarımızı kullanacağız."

Bakıyorsun ayakları yere basan bir planlama var, muhatap var, bağımsız olması gereken kurumlar Biden''den talimat almadan bağımsız bir şekilde piyasa ve enflasyon için şahin açıklama ve hamleler yapıyor..

Adamların her hamlesi net okunuyor..

İlk defa Amerikan 2 yıllıkları, 10 yıllık tahvil faizlerini geçti.. Bu tablodaki fotoğrafın anlamı resesyonun habercisidir.. 2 yılda bu kriz geçmeyecek demenin Türkçe mealidir..

Şimdi gelelim bizim cenaha.. "6 ay uyuyup uyanalım her şey bambaşka olacak" diyor paranın başındaki Kaptan Nebati..

Ekonomi güven endeksi, 13 ayın en düşük seviyesinde bugün itibarı ile..

Anlık olarak milleti panik yaptıran ama DOLARIN ÇIKMASINI DURDURAMAYACAK tedbirler ile ancak güvenirliğiniz sorgulanır..

Doların düşmesi için, ihracata ihtiyacımız var, ithalata bağlı kalmadan, tarıma ihtiyacımız var, rekoltesinin tüm ülkeye yettiği, yabancı sermayeye ihtiyacımız var adalete güven duyarak gelen yeni bir iktidara ihtiyacımız var, %10 zengin için değil, %90 açlık sınırında yaşayan vatandaşlar için çalışan...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları