TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı: TÜİK ile ENAG yine ters düştü

TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı: TÜİK ile ENAG yine ters düştü
TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 9,09 artarken yıllık bazda ise yüzde 58,94 oldu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

ENAG’ın aylık enflasyon açıklamasından sonra, Enflasyon rakamlarında gözler TÜİK’e çevrilmişti.

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon, ağustos ayında piyasa beklentilerini aşarak yüzde 58,94'e yükseldi. TÜİK ağustos ayı enflasyonunu, yüzde 9,09 olarak açıkladı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %24,97 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %89,31 ile lokanta ve oteller oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %3,11 ile eğitim oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %16,61 ile ulaştırma oldu.

TÜİK İLE ENAG YİNE TERS DÜŞTÜ!

ENAG'ın verilerine göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) ağustos ayında yüzde 8,59 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 128,05 olarak gerçekleşti.

2023 yılı, Ocak-Ağustos dönemi enflasyon oranı ise yüzde 83,96 oldu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar