Putin Erdoğan'ı kapıda karşıladı: Burası aynı bizim Karadeniz gibi

Putin Erdoğan'ı kapıda karşıladı: Burası aynı bizim Karadeniz gibi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere bugün Soçi’ye gitti. Başta tahıl anlaşması olmak üzere, savunma sanayi ve daha birçok konunun konuşulacağı görüşmede Putin, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider arasındaki ayak üstü diyalog dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine üzerine günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere saat 12.15'te Rusya'ya gitti.

Kritik zirveye ev sahipliği yapan Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı. Türk tercümanın eşlik ettiği karşılamada Putin ile Erdoğan arasındaki diyalog dikkat çekti.

aw022940-02.jpg
Fotoğraf: İHA

Erdoğan’a yolculuğunun nasıl geçtiğini soran Putin, aldığı cevap karşısında eğlenceli anlar yaşadı. Erdoğan, Soçi’yi beğendiğini söyleyerek, “Burası aynı bizim Karadeniz gibi” dedi.

aw022940-01.jpg
Fotoğraf: İHA

TAHIL ANLAŞMASI MASAYA YATIRILACAK

Erdoğan ile Putin görüşmesinin en önemli gündem maddesi, 17 Temmuz'da Rusya'nın çekildiği Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması olacak. Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki son gelişmelerin de ele alınacağı görüşmede, başta enerji, ticaret, ekonomi ve turizm olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler de masaya yatırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar