Trump dolandırıcılık davasının temyizi için 454 milyon dolarlık teminatı bulamadı

Trump dolandırıcılık davasının temyizi için 454 milyon dolarlık teminatı bulamadı
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı dava, 454 milyon dolarlık toplam para cezası için teminat bulunamadığına dair açıklamalarla gündemde.

Trump Organizasyonu Genel Danışmanı Alan Garten tarafından yapılan yazılı açıklamada, 454 milyon dolarlık tazminat cezasının tamamının teminat altına alınamayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Davalılar, 454 milyon dolarlık temyiz teminatını sağlamakta büyük zorluklarla karşı karşıyadır." ifadelerine yer verildi.

Trump'ın finansal durumunun "istikrarlı" olduğu ve "önemli varlıklara" sahip olduğu belirtilen açıklamada, tazminat miktarının yüksekliği nedeniyle kefil olacak bir sigorta şirketi bulunamadığı ve Trump'ın mal varlıklarının teminat olarak kullanılmasının gerekebileceği vurgulandı.

Dava sürecinde Trump'ın avukatları, New York Temyiz Mahkemesi'ne cezanın toplamının tahsilatının durdurulması için başvurmuş, ancak bu talep reddedilmişti.

New York Başsavcılığı ise Trump'ın varlıklarını gizleyerek ya da nakit olarak saklayarak teminatı sağlama girişiminde bulunabileceği endişesiyle daha az bir teminatın kabul edilmesine karşı çıkmıştı.

Trump'ın emlak dolandırıcılığı davası çerçevesinde toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra, 3 yıl boyunca New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapması ve bankalardan kredi alması yasaklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar