Kar nedeniyle kapanan yolda 85 kişi mahsur kaldı

Kar nedeniyle kapanan yolda 85 kişi mahsur kaldı
Muş'un Hasköy-Mutki karayolunda yaşanan kar fırtınası ve yoğun kar yağışı sonucunda mahsur kalan yaklaşık 85 kişi, 5 saat süren yoğun bir çalışma sonucunda kurtarıldı.

Hasköy ve Mutki ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun Kaymakam Çeşmesi mevkiinde, ani bir şekilde bastıran kar fırtınası ve yoğun kar yağışı nedeniyle 35 araç mahsur kaldı.

Haberin alınması üzerine, bölgeye hızla sevk edilen Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, 2 iş makinesiyle ivedilikle harekete geçti.

5 SAATLİK ÇALIŞMA İLE KURTARILDILAR

Yaklaşık 5 saatlik yoğun bir çalışma sonucunda, karla kaplanmış yolu temizleyerek ulaşıma açan ekipler, araçlarda mahsur kalan vatandaşları da kurtardı. Karayolu, yeniden ulaşıma açılarak, mahsur kalanların güvenli bir şekilde bölgeden çıkmasına olanak sağlandı.

Olayın ardından konuşan iş makinesi operatörü İdris Karakan, kar yağışının yolun kapanmasına neden olduğunu belirterek, "İhbar üzerine bölgeye gittik. Kardan yollar kapanmıştı. Kepçe ve rotatif ile yolu ulaşıma açtık" açıklamasında bulundu.

Yoğun kar yağışı ve tipinin neden olduğu bu olayda, ekiplerin hızlı müdahalesi ve koordineli çalışmasıyla büyük bir facianın önüne geçildi. Karayolu kullanıcılarına, benzer durumlarda daha dikkatli olmaları ve hava koşullarına göre tedbir almaları konusunda uyarılar yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar