Adana’da Starbucks’ta kurşun yağdıran saldırganın ifadesi ortaya çıktı! İnsanları dakikalarca rehin almıştı

Adana’da Starbucks’ta kurşun yağdıran saldırganın ifadesi ortaya çıktı! İnsanları dakikalarca rehin almıştı
Adana’da Starbucks’a girerek silahla etrafa ateş açıp insanları rehin alan saldırganın ifadesi ortaya çıktı.

İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşın ardından İsrail’i desteklediği iddiasıyla boykot edilen dünyaca ünlü kahve zinciri şubesi Starbucks’a tepkiler büyüyor.

Starbucks’ın daha önce farklı illerdeki şubelerinde bir takım gruplar içeri girerek müşterilerin kahvelerini dökmüştü. Adana’daki Starbucks şubesine yapılan son saldırı ise yürekleri ağıza getirdi.

r.jpg

O.G isimli saldırgan elinde pompalı tüfekle kafeye girip oturanlara rastgele ateş etmişti. O saldırganın ifadesi ortaya çıktı.

aw097939-02.jpg

“BİR ÖFKE PATLAMASI OLDU”

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’ın ulaştığı ifadede şüpheli O.G, kendini şöyle savundu: Instagram’da gezinirken, Filistin’de ölenlerle ve yaralananlarla ilgili videolar izledim. Videolar beni aşırı etkiledi. Videoları izlerken Starbucks’a geldiğimi fark ettim. İçimde anlamadığım bir öfke patlaması oldu.

SALDIRI ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Pompalı tüfekli saldırı anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Müşterilerin korkuyla kaçtığı anlar kayda geçti.

Olay esnasında orada bulunan bir sivil polis tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın emniyetteki sorgusu hala devam ediyor.

aw097939-03.jpg

STARBUCKS ÇALIŞINI HER SANİYEYİ ANLATTI

Saldırı sırasında içeride bulunan çalışanlardan A.K., O.G.’nin 8-10 dakika insanları rehin aldığını belirterek şunları söyledi:

O.G. pompalı tüfekle iş yerinin girişine geldi. Müşterilerin bir kısmı dışarıya ve içeriye kaçtı. Çığlık attılar. O.G. ‘Çıkın, öldüreceğim sizi’ dedi. Tüfeği bulunduğumuz yere doğrulttu. Üç kez ateş etti. Yere yattık, saklandık. Kahve dağıtma yerinde çalışanların olduğu yere nişan alarak ateş etti. Yere yatmasam yaralanabilirdim. Yattığım yerde saçma izleri vardı. Ateş ettikten sonra bekledi. Rehin kaldık. Çalışanlar ve müşteriler dahil 30 kişi vardı. İçerideki şifreli odaya saklandık.”

87.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar