Evde hayvan besleyenler dikkat: 31 Aralık'a kadar yapmayanlara ceza!

Evde hayvan besleyenler dikkat: 31 Aralık'a kadar yapmayanlara ceza!
Evcil hayvanlara uygulanması gereken çip taktırma işlemi için son tarih 31 Aralık. Yasa gereği yıl sonuna kadar evcil hayvanına çip taktırmayan kişilere ağır para cezası kesilecek.

1 Ocak 2021''de başlayan evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulaması kapsamında şimdiye kadar ülke genelinde 162 bin 75 kedi, 231 bin 685 köpek, 11 gelincik olmak üzere toplam 393 bin 771 hayvana mikroçip takıldı.

Yönetmelik, "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" başlığıyla 26 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete''de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, evde yaşayan kedi, köpek ve gelincikler için çip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022''de bitecek. Mikroçip uygulaması ile kedi ve köpeklerin sağlık kontrollerinin takip edilmesi, sokağa bırakılma, kaybolma veya kaçırılma durumlarında hayvanların hem bulunabilmesi hem de sokağa bırakan veya kaçıranların tespit edilip, ceza uygulanabilmesi amaçlanıyor

ÇİP TAKTIRMAYANLARA 3 BİN 642 LİRA CEZA

31 Aralık 2022 tarihine kadar kedi, köpek ve gelinciklerine çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun gereği para cezası uygulanacak. Ay sonuna kadar çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira idari para cezası verilecek.

HAYVANINI SOKAĞA BIRAKANLARA 2 BİN 724 LİRA CEZA 

Bu kapsamda hayvanını sokağa terk edenler, sahibinin bilgilerinin de yer aldığı çip sayesinde bulunabilecek. Bu kişilere 2 bin 724 TL ceza uygulanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar