Trabzonspor’un penaltısı doğru mu? Penaltıda ihlal var mı: Hakemler açıkladı

Trabzonspor’un penaltısı doğru mu? Penaltıda ihlal var mı: Hakemler açıkladı
Seçim Demirel, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, Fenerbahçe-Trabzonspor maçında, Bordo mavililerin kazandığı penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti.

Maçın 79'uncu dakikasında Ferdi Kadıoğlu'nun ceza sahası içinde Trezequet'ye müdahalesi sonrasında mücadelenin hakemi Abdulkadir Bitigen, penaltı noktasını gösterdi.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdiler: Penaltı beklenen o an...

Hakemlerin penaltı pozisyonu için değerlendirmeleri:

Seçim Demirel: Evet, yorumum hakemle aynı. Çünkü topla oynamak isterken rakibine yaptığı müdahale, rakibinin hareketlerini kısıtlıyor. Topa gitmesini engelliyor. Bu temas, penaltıyı gerektiren bir temastı. Hakem de doğru yorumladı. Dikkatsiz bir hareket, kart gerekmez.

Deniz Çoban: Evet, açık penaltı. Abdülkadir'in kendisi veriyor penaltıyı. VAR'a bırakmıyor işi. Açık, net, tartışmasız penaltı.

Bülent Yıldırım: Topa uzanma gayretiyle yapsanız dahi hem sol ayağıyla rakibinizi bozuyorsunuz hem de darbede bulunuyorsunuz. Açık, net, tartışmasız, hakem tarafından da doğru yer ve açıda verilmiş, şüphe götürmeyecek bir penaltı olduğunu düşünüyorum.

PENALTI KULLANILIRKEN ÇİZGİ İHLALİ VAR MI?

Fenerbahçe - Trabzonspor maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdiler: Penaltı beklenen o an...

Deniz Çoban: Burada duralım. Şimdi bütün oyun kuralı değişikliklerinde hücum futboluna, gole prim veren değişiklikler yapılır. Kalecinin çizgi üzerinde kalması, öne çıkmaması... Gole prim verilmek için değiştirilmiş kurallardır. Penaltı da bir şekil şartı var. Der ki: Penaltı vuruşu yapılana kadar kaleci; iki ayağıyla veya bir ayağının bir kısmıyla çizgide ya da çizginin üzerinde, iki direk arasında, yüzü vuruş yapacak oyuncuya dönük... Hani geçenlerde bir kulüp başkanı açıklama yapmıştı. 'Ben, iletişim kuramadım ki iletişim kurabilseydim kaleciye penaltı atışı yapılırken kaleyi boşalt' diyecektim şeklinde bir ifade kullandı. Kuralı bilmediğinden... Eğer kaleci, iki direk arasında değilse o penaltı atılamaz zaten. Bir şekil şartı da kalecinin çizginin üzerinde olması gerektiği yönünde. Geride durmasının nasıl bir olumsuzluğu olabilir? Kaleci geriden hız alarak öne gelince daha atik davranabilir, köşelere daha çabuk uzanabilir. Avantaj sağlar. O yüzden bu vuruş yapılana kadar İrfan Can'ın çizgi üzerinde durması gerekir. Abdülkadir, penaltı vuruşuna izin verdiğinde de burada değildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar