Trabzonspor'u Sivas'ta donmaktan Trezeguet kurtardı: Bol gollü geceyi Tansu Sarı yorumladı

Trabzonspor'u Sivas'ta donmaktan Trezeguet kurtardı: Bol gollü geceyi Tansu Sarı yorumladı
Trendyol Süper Lig'de 13. haftanın kapanış karşılaşmasında Sivasspor, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında 2 gol bulan Sivasspor, üstünlüğünü koruyamayarak 1 puana razı gelirken, bol gollü gecenin kırılma anlarını Günboyu spor yazarı Tansu Sarı değerlendirdi.

TREZEGUET KURTARDI

Teknik Direktör Abdullah Avcı'yla 3 galibiyet 1 beraberlik alan Trabzonspor Sivasspor'la deplasmanda kozlarını paylaşırken, sakat olan kaleci Uğurcan Çakır'ın yerine Taha Tepe ilk 11'deydi..

Yunanistan Milli Takımı'nda Fransa'ya karşı güzel bir gol atan Anastasios Bakasetas kadroya dönerken, Abdülkadir Ömür yine 10 numara pozisyonunda görev yaptı, Mahmoud Trezeguet ise yedekler arasındaydı..

Karagümrük'e 3-0'lık skorla boyun eğen ev sahibi Sivasspor'daysa sağ bek mevkiinde Alaaddin Okumuş görev yaparken, Samba Camara da Caner Osmanpaşa ile birlikte ilk 11'deydi..

Fenerbahçe'den hatırladığımız Burak Kapacak ile Arnavut golcü Rey Manaj da kadroda kendilerine yer bulurken, Gerson Rodrigues yedekler arasındaydı..

Geçtiğimiz sezonun son haftasında Trabzonspor'un genç kalecisi Taha Tepe; Başakşehirli Deniz Türüç ve Lucas Lima'dan 2 uzaktan gol yemişti... Sivas deplasmanında da aynı kaderi yaşadı..

Ani bir Sivasspor kontratağında Uğur Çiftçi topu kaptıktan sonra pasını Samu Saiz'a gönderdi.. Trabzonspor savunmasından hiç kimse İspanyol yıldızı durduramayınca Samu Saiz'ın yaklaşık 25 metreden sert vuruşu kaleci Taha Tepe'nin solundan filelerle buluştu ve Sivasspor 1-0 öne geçti..

Golden sonra ev sahibi Sivasspor'da Rey Manaj ve Burak Kapacak'ın cılız vuruşları kaleci Taha Tepe'nin üzerine giderken, Trabzonspor adına da Nicolas Pepe'nin vuruşu Sivasspor'un file bekçisi Ali Şaşal Vural'da kaldı..

23'üncü dakikada Sivasspor bir anda 2'nci golü buldu... Uğur Çiftçi'nin sol taraftan ortasında Rey Manaj rakibin stoperi Rayyan Baniya'nın yanından kafayı çaktı; kaleci Taha Tepe'den dönen topu yeniden tamamlayan Arnavut golcü Rey Manaj Sivasspor'a 2-0'lık üstünlüğü getiriyordu..

Trabzonspor'un kadrosu bence yanlıştı... Abdülkadir Ömür ve Edin Visca ile takım 9 kişi oynuyor; Anastasios Bakasetas'ın 8 numara pozisyonunda oynatılmaması Paul Onuachu'ya top atılmasını engelliyordu..

Trabzonspor'da Nicolas Pepe'nin vuruşu Sivasspor savunmasının da hamlesiyle direğe çarparak kornere giderken, atağın devamında Rayyan Baniya'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Ev sahibi Sivasspor'daysa Rey Manaj'ın uzaktan vuruşu az farkla dışarı gitti..

Trabzonspor ilk yarının sonlarına doğru golü buldu... Uğur Çiftçi'nin Samu Saiz'a pasında İspanyol yıldız Samu Saiz topu ayağında fazla dolaştırınca araya giren Batista Mendy'nin pasında Edin Visca topu Nicolas Pepe'ye gönderdi.. Hafif sağ çaprazda meşin yuvarlağı düzeltip önünü boşaltan Fildişili süperstar Nicolas Pepe ceza yayı dışından soluyla kaleci Ali Şaşal Vural'ın sağından Sivasspor filelerini bulunca bordo-mavililer skoru 2-1'e getirdi.

Golden sonra Teknik Direktör Abdullah Avcı sakatlık geçiren stoper Rayyan Baniya'yı kenara alıp hücumda daha efektif olmak adına Mahmoud Trezeguet'yi içeri atarken; Konyaspor maçı sonrası oldukça sert eleştirdiği Rayyan Baniya'ya Sivas deplasmanında forma vermesi garipti..

Mahmoud Trezeguet'nin oyuna girişi sonrası bordo-mavililer beraberlik golünü buldu... Edin Visca'nın sağ tarafa gönderdiği topta Mahmoud Trezeguet bekletmeden içeri çevirdi, Nijeryalı golcü Paul Onuachu bekletmeden vurdu ve Trabzonspor -6 derecelik dondurucu soğukta Sivasspor deplasmanında 2-2'lik beraberlikle soyunma odasının yolunu tuttu...

İkinci yarıda Sivasspor'da Rey Manaj'ın kafa vuruşu kale direklerini sallarken, Charilaos Charisis'in uzaklardan vuruşu az farkla auta gitti.. Trabzonsporlu Mehmet Can Aydın'ın denemesi ise kaleyi bulmadı...

68'de Sivasspor 3-2 öne geçti... Trabzonsporlu Eren Elmalı, rakibi Emrah Başsan'ın presi sonucu topu kaptırınca araya giren Rey Manaj topu bir süre götürdükten sonra uzaklardan çaktı.. Uzaktan şutlara olan zaafiyetini hep söylediğimiz kaleci Taha Tepe'nin solundan Trabzonspor filelerine takılan top Yiğidolar'ın 3'üncü golü oldu..

Golden sonra rakibi Emrah Başsan'la gerginlik yaşayan Trabzonsporlu Batista Mendy, hakem Volkan Bayarslan'dan sarı kart görerek cezalı duruma düşerken, gelişen Sivasspor ataklarında Burak Kapacak'ın vuruşunu kaleci Taha Tepe kurtardı; ardından gerilerden gelen Caner Osmanpaşa'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti..

3-2 geride olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı; Edin Visca ve Abdülkadir Ömür'e kemendi atarken, Enis Bardhi ile Enis Destan'ı sahaya sürdü..

Trabzonspor bir anda 3-3'ü buldu.. Stefano Denswil'in pasında oyuna yeni giren Enis Destan'ın; rakipleri Alaaddin Okumuş ve Samba Camara'nın ağır kalmasından faydalanarak sol taraftan içeri çevirdiği topa Mahmoud Trezeguet dokundu ve Karadeniz ekibi skoru eşitliğe getirdi..

Golde yardımcı hakem Mustafa Sönmez'in uyarısıyla önce "OFSAYT" diyen hakem Volkan Bayarslan; VAR'daki Serkan Tokat'tan gelen uyarıyla GOL dedi ve bir anlamda Trabzonspor'un golünü güme gitmekten kurtardı..

Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin oyuncu değişiklikleri için uzun süre bekledikten sonra Gerson Rodrigues ve Hakan Arslan'ı oyuna alırken, Samu Saiz ile Burak Kapacak'ı oyundan çıkardı..

Trabzonspor'da Mahmoud Trezeguet'nin sağ çaprazdan vuruşunu Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural kurtarırken, karşı atakta da Emrah Başsan'ın cılız vuruşunu kaleci Taha Tepe önledi..

Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, oyunun son anlarında Emrah Başsan ve Yunus Konak'ın yerlerine Clinton Njie ile Roman Kvet'i oyuna alarak hücum zenginliğini arttırmak amacındaydı

Ancak bu hamleler sonuç vermeyince Trabzonspor Sivasspor deplasmanından 3-3'lük beraberlikle ayrılarak 2 puanı kaybetti..

Bu takımda Anastasios Bakasetas 10 numara pozisyonunda oynar...

Mahmoud Trezeguet bir sakatlığı yoksa ilk 11'de mutlaka olmalıdır..

Kaleci Taha Tepe, Eren Elmalı, Abdülkadir Ömür ve Rayyan Baniya Trabzonspor'un oyuncuları değil..

Trabzonspor'a da Sivasspor'a da ara transferde bolca takviye şart..

Bakalım önümüzdeki maçlarda neler yaşanacak?

Trabzonspor ve Sivasspor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar