Trabzonspor camiası hangi gerçekleri görmeli? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Trabzonspor camiası hangi gerçekleri görmeli? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trabzonspor, bugün Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

ABDULLAH AVCI'NIN ESERİ

Türkiye Kupası hedefini sürdüren ve Süper Lig'de 3'üncü sıradaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Trabzonspor Akyazı'da Sivasspor'u ağırladı..

Teknik Direktör Abdullah Avcı stoper olarak Stefano Denswil ve Batista Mendy'i görevlendirmiş; Umut Güneş'i de Berat Özdemir'in yanına ön libero pozisyonuna çekmişti..

Santrfor olarak da sakat olan Nijeryalı golcü santrfor Paul Onuachu'nun yerine Nicolas Pepe ilk 11'de yer alırken, Enis Destan ve Umut Bozok yedek soyundu...

Konuk Sivasspor'daysa kaleyi devre arasında Macaristan'ın Ujpest takımından kadroya katılan Djordje Nikolic korurken, stoper olarak da Caner Osmanpaşa'nın yerine Samba Camara forma giydi..

Orta sahada Achilleas Poungouras, Bartuğ Elmaz ve Charilaos Charis'e görev veren Teknik Direktör Bülent Uygun; Rey Manaj, Fode Koita ve Queensy Menig'e de hücum bölgesinde yer verdi...

Hakan Arslan, Emrah Başsan,Azizbek Turgunboev ve Ziya Erdal'ın kadroda olmadığı Yiğidolar'da Roman Kvet'in yedek soyunuşu orta sahada zaafiyet yaratabilecek gibi görünüyordu..

Maçın hakemi Ümit Öztürk'le Trabzonspor bu sezon kendi sahasında Kayserispor'a, deplasmanda da Rizespor'a 1-0'lık skorlarla boyun eğerken; konuk Sivasspor da evinde Antalyaspor'la, rakip sahada da Hatayspor'la 1-1 berabere kalmıştı.. Yani her 2 takımın da Ümit Öztürk'le bu sezon galibiyeti yoktu..

İlk 45 dakikada Trabzonspor'da Umut Güneş'in 2 vuruşunu ligde ilk kez forma giyen kaleci Djordje Nikolic enfes bir hamlelerle kornere çelerken, gurbetçi futbolcuya sert bir hamle yapan Sivassporlu Charilaos Charisis sarı kart görerek cezalı duruma düştü...

Adeta tek kale oynayan Trabzonspor'da Thomas Meunier'in Aaron Appindangoye'ye çarparak filelere gitmek üzere olan vuruşunu kaleci Djordje Nikolic güçlükle karşılarken Belçikalı yıldız ayrıca Mahmoud Trezequet ile birlikte 3 pozisyona daha girdi ancak kaleyi bulamadılar...

İlk yarının son bölümünde toparlanan Sivasspor'daysa Fode Koita'nın sol ayağıyla vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtararak eski takım arkadaşına gol izni vermezken, Murat Paluli'nin sağ çaprazdan şutu auta gidince takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti..

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ikinci yarıda Mahmoud Trezequet'ye kemendi atarken, golcü Umut Bozok'u oyuna aldı...

Berat Özdemir'in uzaklardan vuruşu az farkla auta giderken Sivasspor hiç beklemediği bir anda golü buldu..

Murat Paluli'yle başlayan atakta Rey Manaj'ın Trabzonspor savunmasını adeta ipe dizip içeri sokulurken verdiği pasta Surinam asıllı Hollandalı yıldız Queensy Menig enfes bir sağ vuruşla kaleci Uğurcan Çakır'ı avlayınca Sivasspor Akyazı'da 1-0 öne geçti..

Trabzonspor'da Nicolas Pepe ve Berat Özdemir'in yerine Taxiarchis Fountas ile Joaquin Fernandez oyuna girerken; maça stoper olarak başlayan Batista Mendy ön libero pozisyonuna, Joaquin Fernandez ise stoper mevkiine geçti..

Sivasspor'daysa golü atan Queensy Menig, Charilaos Charisis ve Bartuğ Elmaz'ın yerlerine Clinton Njie, İbrahim Akdağ ve Mijo Caktas oyundaydı..

Konuk ekipte Fode Koita'nın vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtarırken, Trabzonspor'daysa Batista Mendy'nin yakın mesafeden şutunu Sivasspor'un Sırp file bekçisi Djordje Nikolic enfes bir hamleyle uzaklaştırınca bordo-mavililer beraberlik fırsatından yararlanamadı..

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı bu kez Umut Güneş ve Edin Visca'nın yerlerine son atımlık kurşun misali Mislav Orsic ile golcü Enis Destan'ı sahaya sürerken Sivasspor'da Fode Koita ve Achilleas Poungouras'ın vuruşlarını kaleci Uğurcan Çakır kurtardı...

Umut Bozok'un vuruşu Trabzonspor adına kaleyi bulmayınca Sivasspor deplasmanda 1-0 kazanarak rakibine 3'üncülük yolunda ağır bir darbe vurdu...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın maça çıkış 11'i ve yaptığı değişiklikler baştan aşağı skandaldı..

Aynı anda hem Mahmoud Trezequet, hem Edin Visca, hem Nicolas Pepe, hem de Enis Bardhi olmaz..

Bu oyunda 46'ncı dakikada Mahmoud Trezequet'yi oyundan çıkarırsan anında golü yersin..

Kayserispor'a yine Akyazı'da oynadığın ve 1-0 kaybettiğin maçtan da mı ders almadın?

beIN Sports'a "Oyuncum sakat" demişsin ancak madem Mahmoud Trezequet sakatsa neden orta sahanı eksilterek Mislav Orsic'in yerine santrfor Umut Bozok'u sahaya sürdün?

Mahmoud Trezequet'nin alternatifi Mislav Orsic neden 81'de oyuna girer?

Başka şekilde sorarsak; Nenad Bjelica'nın getirdiği oyuncuları harcamak için neden elinden geleni yapıyorsun?

Başakşehir'den getirdiğin Edin Visca her maç oynamak zorunda mı?

Joaquin Fernandez ve Rayyan Baniya kenardayken ön libero Batista Mendy neden stoper olarak oynuyor?

Peki ya Başkan Ertuğrul Doğan'a ne demeli?

5 kat zam yaptığın 40 milyon liralık hocanı bu başarısızlık ve beceriksizliklerine rağmen hala görevde tutmaya utanmıyor musun?

Trabzonspor camiası artık gerçekleri görmeli ve Abdullah Avcı'yla yol alınamayacağını bilmelidir...

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise Abdullah Avcı'nın hatalarını iyi değerlendirdi ve maçı kazanmayı başardı..

Yiğidolar'ı kutluyor; Trabzonspor'a kupa ve 3'üncülük sınavlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar