Trabzon'da Başakşehir'in biletini kim kesti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Trabzon'da Başakşehir'in biletini kim kesti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final müsabakasında Trabzonspor, sahasında RAMS Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

TRABZON'DA BAŞAKŞEHİR'İN BİLETİNİ KİM KESTİ?

Kadrosundan Anastasios Bakasetas, Jens Stryger Larsen, Abdülkadir Ömür, Tonio Teklic ve Dimitrios Kourbelis'i kaybederek ara transferde sadece Dortmund'dan sağ bek Thomas Meunier'i takıma dahil edebilen Trabzonspor, ligde kendisi gibi inişli çıkışlı günler yaşayan Başakşehir'i Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçı için Akyazı'da ağırladı..

Ligdeki Adana Demirspor maçından sadece golcü Enis Destan'ı kulübeye çeken Teknik Direktör Abdullah Avcı, Paul Onuachu'yu ilk 11'de görevlendirirken; ön libero olarak görmeye alıştığımız Batista Mendy yine stoper pozisyonunda, Umut Güneş de Berat Özdemir ile birlikte ön libero olarak forma giydi..

Kalede genç Deniz Dilmen'e şans veren Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan da sağ bek mevkiinde Emirhan İlkhan'a stoper pozisyonunda Yağız Dilek ve Jerome Opoku'yu, sol bek olarak da Lucas Lima'yı görevlendirdi..

Orta saha kurgusunu Olivier Kemen, Josef de Souza ve Mehdi Abeid'den oluşturan Teknik Direktör Çağdaş Atan kanatlarda Serdar Gürler ile Joao Figueiredo'ya, santrfor pozisyonunda da Philippe Keny'i ilk 11'de sahaya sürdü..

Maçın ilk 25 dakikasında Trabzonspor'da Enis Bardhi ve Mahmoud Trezeguet'nin vuruşlarını kaleci Deniz Dilmen kurtarırken; Stefano Denswil'in kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Trabzonspor Mahmoud Trezeguet, Thomas Meunier, Enis Bardhi ve Batista Mendy ile Başakşehir kalesini düşünürken kaleci Deniz Dilmen pek etkili olmayan bu şutları önlemeyi bildi.. Bordo-mavili futbolcuların beceriksizlikleri de gol pozisyonlarının sonuçlanmasını engelleyince taraflar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti..

İkinci yarıda Trabzonspor golü buldu.. Başakşehir yarı sahasının ortasında Josef de Souza'nın Lucas Lima'ya attığı pası kapan Edin Visca sağ çaprazdan içeri kıvrılıp rakibi Jerome Opoku gelmeden önce kaleci Deniz Dilmen'in sağından filelere bırakınca bordo-mavililer 1-0 öne geçti..

Golden sonra Paul Onuachu kaleyi bulamazken; Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan Philippe Keny, Mehdi Abied, Sedar Gürler ve Joao Figueiredo'yu kenara alarak Berkay Özcan, Krzysztof Piatek, Deniz Türüç ve Davidson Pereira oyuna girdi..

Trabzonspor'daysa Paul Onuachu, Mahmoud Trezeguet, Edin Visca ve Umut Güneş'in yerlerine Enis Destan, Nicolas Pepe, Kerem Şen ve Taxiarchis Fountas oyuna girdi..

Başakşehir'de Josef de Souza'nın yerine sağ bek Leo Dubois oyuna girince Emirhan İlkhan orta sahaya geçerken genç futbolcunun uzaktan vuruşu az farkla auta gitti..

Konuk ekip adına Jerome Opoku'nun vuruşu da kaleyi bulmayınca Trabzonspor Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi..

Galatasaray-Karagümrük eşleşmesinin galibini beklemeye başladı..

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan'ın rotasyonlu kadrosu Trabzonspor'un kazanmasının en büyük sebebiydi..

Leo Dubois; Danijel Aleksic ve Davidson Pereira gibi oyuncularla başlamamak Başakşehir adına cinayetti..

Açıkçası sol tarafta Davidson Pereira ile, santrfor olarak da Joao Figueiredo ile oynasa Başakşehir takımı daha mı iyi olur merak ediyorum..

Tabii Danijel Aleksic'in de orta sahanın ortasında olması şartıyla..

Çağdaş Atan Başakşehir'i çok kötü yönetiyor ve bence her an gönderilebilir..

Başkan Göksel Gümüşdağ Çağdaş Atan'ı göndermeyecekse de kendisine "mazohist" diyebiliriz...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve golü atan Edin Visca eski takımları Başakşehir'e karşı zafere ulaştılar..

Her rakip Başakşehir ve Adana Demirspor gibi olmaz..

Trabzonspor Akyazı'da kazanabilir ancak deplasmanlarda sorun yaşar..

Bordo-mavilileri kutluyor, Alanyaspor deplasmanında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar