Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı Ernest Muçi'nin zayıf noktasını gösterdi

Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı Ernest Muçi'nin zayıf noktasını gösterdi
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek yarı finalde MKE Ankaragücü'nün rakibi oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı mücadeleyi değerlendirdi.

ERNEST MUCİ'NİN ZAYIF NOKTASI NE?

Beşiktaş Süper Lig'de 9 gün önce 2-0 mağlup ettiği Konyaspor karşısında bu kez Ziraat Türkiye Kupası için mücadele etti.

Siyah-beyazlılarda Norveçli sağ bek Jonas Svensson yeniden kadroya dönerken; orta sahada Salih Uçan, santrfor pozisyonunda da Semih Kılıçsoy yer alırken, Vincent Aboubakar, Cenk Tosun, Jackson Muleka ve Rachid Ghezzal gibi isimler yedek soyundu..

Ante Rebic ve Tayfur Bingöl yine kadroda yoktu..

Konuk Konyaspor ise yedeklerden oluşan bir kadroyla sahadaydı..

Kalede genç Deniz Ertaş, sağ bek mevkiinde Cebrail Karayel, stoper ikilisi olarak Filip Damjanovic ile Teenage Hadebe; sol bek pozisyonunda ise Yasir Subaşı görev aldı..

Orta saha kurgusundaysa Oğulcan Ülgün, Soner Dikmen ve Alexandru Cicaldau yer alırken, kanatlarda Anderson Niangbo ve Yunus Mallı; santrfor olarak da Muhammet Demir forma giydi..

İlk 30 dakikada Beşiktaş adına Gedson Fernandes kaleyi bulamazken Konyaspor'daysa sakatlanan Cebrail Karayel'in yerine Ahmet Oğuz oyundaydı...

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Beşiktaş golü buldu.. Ernest Muci'nin yaklaşık 25 metreden vuruşunda yerde seken topu kaleci Deniz Ertaş bloke etmeye kalkınca elinden seken meşin yuvarlağı tamamlayan Salih Uçan KARTAL'ı 1-0 öne geçirdi..

Galatasaray'dan 3 gol yemesine rağmen birçok pozisyonda kalesini başarıyla savunan Konyaspor'un Moldova asıllı Türk file bekçisi Deniz Ertaş neden topu kornere çelmeyi düşünmedi anlamak zor...

Eski bir kaleci olan Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic; acaba oyuncusuna şut karşılama antrenmanları yaptırmıyor mu? Beşiktaşlı Salih Uçan da hemen cezayı kesti..

Konuk Konyaspor'da Muhammet Demir'in ceza yayı üzerinden sol ayağıyla vuruşunu kaleci Mert Günok kurtarırken, Beşiktaş adına da Semih Kılıçsoy'un sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Deniz Ertaş kurtarınca siyah-beyazlılar farkı arttıramadı..

Konyaspor'da Oğulcan Ülgün'ün vuruşu kaleci Mert Günok'tan dönerken Yunus Mallı'nın attığı gol Soner Dikmen'in ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesiyle sayılmayınca Beşiktaş soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda Beşiktaş'ta Teknik Direktör Fernando Santos, golü atan Salih Uçan'ın yerine Cenk Tosun'u sahaya sürerken; Konyaspor'daysa stoper Filip Damjanovic'in yerine Kahraman Demirtaş oyundaydı..

57'de Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı... Gedson Fernandes'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Deniz Ertaş "git-gel" yapınca faul itirazları arasında Oğulcan Ülgün ve Kahraman Demirtaş'tan önce yükselip kafayı çakan Cenk Tosun Dolmabahçe'yi bir kez daha ayağa kaldırdı... KARTAL 2-0'ı buldu..

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic; Oğulcan Ülgün ve Muhammet Demir'in yerlerine Boulu Sambou ile Alassane Ndao'yu içeri atarken risk aldı...

Beşiktaş'ta Ernest Muci'nin golü pozisyon öncesinde Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'un ofsayt pozisyonunda olmaları yüzünden geçerli sayılmazken Konyaspor'da Alassane Ndao kaleyi bulamadı..

Ev sahibi Beşiktaş'ta Milot Rashica ve Arthur Masuaku yerlerine Daniel Amartey'le Bakhtiyor Zaynutdinov oyuna girerken, Konyaspor'daysa Soner Dikmen yerini Emmanuel Boateng'e bıraktı..

Konuk Konyaspor mutlak 2 gol kaçırdı... Yunus Mallı'nın röveşatasını Necip Uysal gol çizgisinden çıkarırken, Anderson Niangbo'nun vuruşu az farkla auta gitti..

Son anlarda takımların çabası başka gol getirmeyince Beşiktaş Konyaspor'u 2-0 yenerek yarı finalde Ankaragücü'nün rakibi oldu..

Beşiktaş çok iyi oynadı diyemeyiz; ancak ekonomik oynadı ve rakip Konyaspor'un yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkması yüzünden zorlanmadılar..

Ernest Muci her an kaleyi düşünüyor ancak vuruşları çok zayıf... Bakmayın bugün kaleci Deniz Ertaş'ın acemice topu tutmaya kalkmasına... Arnavut yıldız Beşiktaş'ta kalıcı olmak istiyorsa ekstra şut antrenmanı yapmalı..

Konyaspor'un stoperi Kahraman Demirtaş evlere şenlik... Her ne kadar Cenk Tosun'un golünde mücadele Oğulcan Ülgün'le olsa da; golcü futbolcuyu savunmak Kahraman Demirtaş'ın işi..

Aykut Kocaman'a niyetlenip yerine yardımcısı Fahrudin Omerovic'i Teknik Direktör yapan Konyaspor'un işi çok zor... Her an lig düşebilirler... Takım birkaç futbolcunun sırtında gidiyor ve bu durum takım için dezavantaj..

Beşiktaş'ta Gedson Fernandes ve Bakhtiyor Zaynutdinov Galatasaray'a karşı forma giyemeyecekler... Bugün Konyaspor'a karşı kazansalar da Galatasaray'a karşı işleri zor...

KARTAL'a dev derbide başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar