Ekmeğe yeni bir zam mı geliyor! İşte detaylar...

Ekmeğe yeni bir zam mı geliyor! İşte detaylar...
Buğday ve un fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ekmek fiyatlarının artması yeniden gündeme geldi. Peki ekmek ne kadar olacak?

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, mevcut buğday fiyatlarının artışının ekmek fiyatlarını etkileyerek düşük gelirli kesimlerin ekonomik sıkıntı yaşamasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

ABC Gazetesi'ndeki habere göre Haluk Tezcan, uluslararası bir konferansta gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş dönemde buğdayın 8.5 TL civarında olduğunu ancak şu anda 9 lira 35 kuruş seviyesine yükseldiğini ifade etti.

Tezcan, ekstra bir artışın gerekmediğini ve 9.5-10 TL aralığının makul bir fiyat seviyesi olduğunu belirterek, bu fiyatın üzerindeki her zammın ekmek fiyatlarına yansıyacağını ve özellikle düşük gelirli kesimi zorlayabileceğini vurguladı.

Unun düşük gelirli kesimler için temel bir gıda maddesi olduğunu vurgulayan Tezcan, un üreticilerinin enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla ekmek fiyatlarının artmasını engellemek için politikalara destek verdiklerini belirtti. Haluk Tezcan, buğday alım fiyatlarıyla ilgili olarak dünya genelinde buğdayın ton fiyatının 220 dolar civarında olduğunu ancak Türkiye'de 320 dolara kadar ulaştığını ifade ederek, çiftçilerin üretimden kopmaması için desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Ancak bu desteğin alım tutarları üzerinden değil, devlet desteklerinin artırılması yoluyla daha yerinde olacağını önerdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar