Tırnak mantarına doğal reçete: 3 günde yok ediyor...

Tırnak mantarına doğal reçete: 3 günde yok ediyor...
Günümüzde birçok insan tırnak mantarından muzdarip. Ancak bu sorunun çözümü oldukça basit. Uzmanlar tarafından 3 günde tırnak mantarını geçiren doğal reçete açıklandı. İşte tırnak mantarını 3 günde geçirmek için yapmanız gerekenler...

Tırnak mantarı, hem estetik hem de sağlık sorunlarına neden olabilen yaygın bir problemdir. Ancak, tırnak mantarından kurtulmanın doğal yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlerden bazıları 3 gün gibi kısa bir sürede etki ederek, mantarı kökünden kazıyor. İşte uzmanların önerdiği 3 günde tırnak mantarını yok etme yöntemi...

Uzmanlar tarafında ayak mantarını yok etmek için doğal tedavi yöntemleri bulunuyor. Uzmanların tavsiye ettiği bu yöntemler sayesinde 3 gün gibi kısa bir sürede tırnak mantarı sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Ancak bu yöntemlere rağmen hala geçmiyorsa kesinlikle bir uzmana başvurmalısınız.

Yöntemin etki etmesi durumunda da ayrıca, tırnak mantarının tekrar oluşmasını önlemek için ayaklarınızı her gün yıkamalı ve çoraplarınızı değiştirmelisiniz.

tirnak-mantari-2.jpg

TIRNAK MANTARI NEDEN OLUR?

Tırnak mantarı oluşumuna zemin hazırlayan faktörler arasında bağışıklık sisteminin zayıf olması, kötü kan dolaşımı, şeker hastalığı ve sedef hastalığı gibi durumlar bulunmaktadır. Tırnak mantarları sıcak ve nemli ortamları sevdiği için havuzlar, spor salonları ve duşlar gibi ortak alanlarda bulaşma riski de oldukça yüksektir.

Tırnak mantarı belirtileri arasında beyaz/sarı renkli çizgiler, tırnakta kalınlaşma, tırnağın şeklinin bozulması, tırnak renginin koyulaşması, kuruluk ve mat görünüm, kolay kırılma ve kötü koku bulunuyor.

tirnak-mantari-3.jpg

TIRNAK MANTARI DOĞAL YOLLARDAN 3 GÜNDE NASIL YOK EDİLİR?

Doğal yöntemlerle tırnak mantarından kurtulmak için sarımsak kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde 3 günde tırnak mantarını yok edebilirsiniz. Sarımsağı ince ince doğrayın veya ezin, ardından sorunlu tırnağınıza uygulayın ve bandajla sararak günde en az 45 dakika boyunca bekletin.

Elma sirkesi ve karbonat da tırnak mantarı için etkili bir çözüm olabilir. Ayaklarınızı su dolu bir kaba koyun ve içine 4-5 yemek kaşığı elma sirkesi ve karbonat ekleyerek 15 dakika bekletin. Yaptığınız bu işlemi bir alışkanlık haline getirip günde en az 2 kere tekrarlamanız gerekiyor. Bu sayede tırnak mantarına karşı etkili bir çözüm sağlamış olursunuz.

tirnak-mantari-1.jpg

Tırnak mantarını geçirmek için bir diğer doğal yol ise kekik yağı. Sorunlu olan tırnağınıza 3 damla kekik yağı damlatarak masaj yapmanız gerekiyor. Tırnak mantarınız geçene kadar bu işlemi günde en az 2 kere tekrarlamalısınız.

Bu yöntemler uzmanlar tarafından tırnak mantarından kurtulmak için yapabileceğiniz en etkili tedaviler olarak gösteriliyor. Ancak bu ürünlerden herhangi birine alerjiniz varsa kullanmamanız gerekir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar