TİP'li vekillerin Can Atalay nöbeti devam ediyor: Adliyede ortalık karıştı

TİP'li vekillerin Can Atalay nöbeti devam ediyor: Adliyede ortalık karıştı
AYM'nin hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde süren nöbette mahkeme kalemiyle görüşmek isteyen TİP milletvekilleri engellendi.

Anayasa Mahkemesinin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının üzerinden 6 gün geçti. AYM, Atalay'ın derhal tahliye edilmesi yönünde karar verdi ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi henüz bir adım atmadı.

Atalay'la ilgili halen bir karar verilmemesi nedeniyle, Atalay’ın meslektaşları ve arkadaşları, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesindeki oturma eylemine bugün de devam etti. Themis heykeli önünde oturan avukatlar, AYM kararının uygulanmasını talep etti.

GÜVENLİKTEN ENGELLEME

Atalay hakkında kararı verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Can Atalay dosyasını görüştüğü belirtiliyor. Ancak heyetin, 5 gün sürecek olan 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polis şeflerinin davası için duruşma salonuna girmesi nedeniyle, Atalay dosyasının geciktirilebileceğinden endişe ediliyor.

Vekiller Erkan Baş, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil, 13. Ağır Ceza Mahkemesi kaleminden bilgi almak için görüşme talep etti. Ancak özel güvenlikler, kapıyı tutarak vekillerin ve avukatların içeri girmesine engel oldu.

Sera Kadıgil, bu hukuksuzluğa dur demek için milletvekillerini ve avukatları adliyeye çağırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar