Dolandırıcılar bile altına yatırım yapıyor! İşte sazan sarmalı yöntemiyle kazandıkları para

Dolandırıcılar bile altına yatırım yapıyor! İşte sazan sarmalı yöntemiyle kazandıkları para
“Sazan sarmalı” ismi verilen yöntemle 1 milyon 765 bin TL para dolandıran çetenin, Mersin’deki bir kuyumcu üzerinden parayı altına çevirdiği ortaya çıktı. Altına yatırım yapan dolandırıcıların o anları güvenlik kamerasına da yansıdı.

"Sazan sarmalı" adı verilen dolandırıcılık yöntemini kullanan çete, kullandığı yöntemle pes dedirtti. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk arasında “Sazan sarmalı” adıyla bilinen ’işleri birbirine dolandırma’ usulüyle, araç satın almak isteyenleri dolandıranlarla ilgili çalışma yürüttü.

1 MİLYON 765 BİN TL DOLANDIRDILAR

Polisin yapmış olduğu teknik takip sonucu Y.Ö.’yü (35) 1 milyon 765 bin TL dolandırdığı öğrenilen çeteye yönelik operasyon yapıldı.

Adana merkezli olan, Mersin ve Batman’da yapılan operasyonda, Z.B. (24), A.Ö. (24), İ.T. (23), M.K. (22), R.K. (23) ve T.Ö. yakalandı. Yakalananlar arasında bulunan Z.B. ve A.Ö.’nün çete lideri olduğu değerlendirilirken, emniyetteki işlemler sonrası adliyeye sevk edildiği öğrenilen şüphelilerin 6’sı da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ekran-goruntusu-2023-10-30-140139.png

PARAYI ALTINA ÇEVİRDİLER

Yapılan "Sazan sarmalı" operasyonunda çetenin parayı Mersin’de bir kuyumcu üzerinden altına çevirdiği ortaya çıktı. Çetenin içerisinde yer alan A.Ö Mersin’deki bir kuyumcuda çırak olarak çalıştığı öğrenilen T.Ö. aracılığıyla parayı altına çevirdiği tespit edildi.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Ayrıca A.Ö.’nün farklı tarihlerde dolandırıcılıktan elde edilen para ve altınları T.Ö.’den teslim aldığı anlar ise iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

ekran-goruntusu-2023-10-30-140232.png

Görüntülerde A.Ö.’nün, fazla sayıda Cumhuriyet altını ve deste deste paraları siyah poşete doldurduğu ve sonrasında kuyumcudan ayrıldığı görüldü.

'KUYUMCUNUN BANA BORCU VARDI' DEDİ

Emniyete götürülen şüpheli T.Ö. ise ifadesinde, “Bana gönderdikleri parayı altına çeviriyordum. Daha sonra gelip, para ya da altın olarak teslim alıyorlardı. Benim olayla bir ilgim yok” ifadelerini kullandı. Bir başka şüpheli olan A.Ö. ise görüntüler hakkında “Kuyumcunun bana borcu vardı. Alacağımı almak için gittim” savunmasında bulundu. Bunun yanı sıra kuyumcunun çırağı T.Ö tutuklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar