‘Threads’ erişime açıldı: Elon Musk, Mark Zuckerberg’i tehdit etti

‘Threads’ erişime açıldı: Elon Musk, Mark Zuckerberg’i tehdit etti
Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads erişime açıldı. Twitter'ın sahibi Elon Musk, bir habere verdiği yanıtta "Rekabet iyi fakat hile iyi değil" dedi ve Meta'ya karşı yasal işlem başlatma tehdidinde bulundu.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'i erişime açtı. Uygulamayı merak eden kullanıcılar uygulamaya akın ederken Twitter’ın avukatı Alex Spiro’nun, Mark Zuckerberg’e gönderdiği mektup gündem oldu. Söz konusu mektupta Spiro, “Meta’nın Twitter’in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullandığını” dile getirdi.

Meta’nın geçen yıl eski Twitter çalışanını işe aldığını söyleyen Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları birkaç ay içinde Meta’nın “taklit” Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiğini iddiasında bulundu.

ekran-goruntusu-927.png

Twitter’in avukatı, fikri mülkiyetinin Meta tarafından kullanılmasını engellemek için hukuki yollara başvurulacağını ve tüm hakların saklı tutulacağını ifade etti.

"REKABET İYİ FAKAT HİLE DEĞİL"

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medyada Meta'ya dava açılacağı iddia edilen bir habere, Mark Zuckerberg'e karşı iğneleyici bir yanıt verdi:

Musk, "Rekabet iyi fakat hile iyi değil." yazdı.

ekran-goruntusu-926.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar