Threads hesabını silmek isteyenlerin Instagram hesabı da silinecek mi? Beklenen açıklama geldi

Threads hesabını silmek isteyenlerin Instagram hesabı da silinecek mi? Beklenen açıklama geldi
Mark Zuckerberg tarafından çıkarılan ve ilk günden 40 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Thredas uygulamasına dair ortaya atılan, hesabını silmek isteyenlerin böyle bir durumda Instagram hesabını da silmesinin gerekeceği iddiasına Instagram başkanından açıklama geldi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Twitter’a rakip olarak Mark Zuckerberg tarafından çıkarılan yeni sosyal medya platformu Threads, dün en çok konuşulan konulardan biri oldu. Kısa sürede rekor kullanıcı sayısına ulaşan Threads uygulaması hakkında ortaya atılan iddialardan biri oldukça merak konusu oldu.

Çıkan haberlerde, Threads hesabını silmek isteyenlerin böyle bir durumda Instagram hesabını da silmesinin gerekeceği, bir Threads hesabının silinmesinin, bağlantılı Instagram hesabını da sonlandıracağı söylenmişti.

Bu iddiada, Meta'nın 'Ek Gizlilik Politikası'nda yer alan "Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz, ancak Threads profiliniz yalnızca Instagram hesabınızı silerek silinebilir." cümlelerinden ortaya çıkmıştı..

INSTAGRAM BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Instagram Başkanı Adam Mosseri'den bu konu hakkında bir açıklama yaptı.

Mosseri, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hesabınızı silmekle ilgili bazı sorular alıyorum. Netleştirmek gerekirse, Threads profilinizi ve içeriğinizi gizleyen Threads hesabınızı devre dışı bırakabilir, profilinizi gizli olarak ayarlayabilir ve tek tek Threads gönderilerini silebilirsiniz. Tümünü Instagram hesabınızı silmeden yapabilirsiniz. Threads, Instagram tarafından desteklenmektedir, bu nedenle şu anda yalnızca bir hesaptır, ancak Threads hesabınızı ayrı olarak silmenin bir yolunu arıyoruz."

640xauto.webp

O ÇOK İSTENİLEN ÖZELLİK LİSTEDE

Çok sayıda Threads kullanıcısı, ana sayfasında takip etmedikleri kullanıcıların da thread'lerini görebildiği için yalnızca takipçilerinin paylaşımlarını görmek istedikleri bir akış isteğinde bulunuyordu. Bu konuya da açıklık getiren Instagram Başkanı Adam Mosseri, Threads'in bir 'Takip Edilenler' akışına sahip olması yönündeki çağrılara karşılık bunun platformun gelecekte eklemek istediği özelliklerin "listesinde" olduğunu belirtti.

640xauto-1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar