TGV 4 Plus yeniden isimlendirdiği fonuyla üretken yapay zekaya odaklanacak

TGV 4 Plus yeniden isimlendirdiği fonuyla üretken yapay zekaya odaklanacak
Global girişim sermayesi şirketi True Global Ventures 4 Plus (TGV 4 Plus) “Follow on Fund (FoF)” adlı fonunu “Opportunity Fund (OF)” olarak yeniden isimlendirerek yapay zeka taahhüdünün Web3'ün ötesinde güçlendiğini duyurdu.

DHA’da yer alana habere göre, TGV 4 Plus, bu isim değişikliğiyle mevcut piyasa koşullarında en iyi büyüme aşamasındaki üretken yapay zeka ve Web3 yatırım fırsatlarından daha fazla yararlanılmasını hedefliyor. Opportunity Fund (OF) bugüne kadar dijital varlık cüzdanı Ledger ile Web 3 alanındaki lider şirketlerden Animoca Brands olmak üzere iki küresel pazar liderine yatırım yaptığını açıklamıştı.

UZMANLAŞAN ŞİRKETLERE YATIRIM YAPACAK

“Follow on Fund (FoF)” adlı fon Haziran 2022''de 146 milyon ABD dolarlık yatırım toplayarak ilk turu kapatmıştı. Mevcut fon toplamının yüzde 40''ından fazlası General Partners (GP) tarafından taahhüt edildi. Yeni ismiyle “Opportunity Fund (OF)” ise üretken yapay zekayla yol alacak Web3 liderlerine yatırım yapmanın yanı sıra, üretken yapay zeka konusunda uzmanlaşmış büyüme aşamasındaki şirketlere de yatırım yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan TGV 4 Plus Opportunity Fund Yönetici Ortağı Konrad Wawruch, ”Yeni ve iyi fırsatlar gördüğümüz bir dönemde, fonumuzu yeni adıyla piyasaya sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Alışıldık bekle ve gör yaklaşımının yerine, benimsediğimiz yatırım hattı düzeniyle, cazip değerlere ve iyi getiri sağlama potansiyeline sahip sektör liderlerini seçiyoruz. Küresel ortak ağımız aracılığıyla, hızla büyüyen bir pazarda gerçek kazananlara dönüşmelerine yardımcı oluyoruz" dedi.

TGV 4 Plus Opportunity Fund Yönetici Ortağı Fredrik Adolfsson ise “Büyüme sermayesi piyasasının, aile ofisleri gibi dönüştürücü teknolojilere erişim konusunda yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğuna inanıyoruz. Üretken yapay zeka ve blokzinciri gibi teknolojiler, mevcut portföy şirketlerini çok daha verimli ve etkili hale getirerek onlara bir avantaj ve rekabet üstünlüğü sağlayabilir" diye ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar