TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den arz talep yorumu!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den arz talep yorumu!
Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada arz talep dengesinin bozulduğunu söyledi. Palandöken, “Toptancılarda mal çok fakat satış taktiklerini değiştirdiler. Peşin para olmadan artık esnafa mal satmıyor. Toptancıda mal çok esnafta nakit yok." dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada arz talebin dengelenmediğine dikkat çekerek, “Artık tedarikçiler satışı durdurdu. Satsa dahi eskiden vadeli satıyordu şimdi peşin para istiyor. Para almadan ürünü teslim etmiyor. Esnaf zaten veriye vererek ayakta zor duruyor. Raflar boşalıyor. Üründe de çok fazla fark ama fiyat farkı çok. Herkesin bir bahanesi var, kimisi Dolar’ı kimisi Euro’yu kimisi ise benzin fiyatlarını bahane ediyor. İçinde bir liralık döviz oranı varsa 9 lira da kendileri ekleyip 10 lira fiyat arttırıyorlar.

"VATANDAŞ DA NE YAZIK Kİ ZAMLARA ALIŞTI"

Vatandaş da ne yazık ki zamlara alıştı. Bugün yarından ucuz diyerek daha çok tüketmeye başladı. Haliyle arz talep dengesi tamamen bozulmuş durumda. Piyasa dengelenemiyor. Satıcı da 10 lira fazla da yazsam nasılsa satılıyor diyerek sürekli zam üstüne zam yapıyor. Esas sıkıntı piyasada arz talebin dengelenmemesi. Vatandaş dün 3 liraya aldığı havlu kağıdı iki gün sonra 12 liraya alıyor. Satıcı nasılsa satılıyor diyor vatandaş da yarın daha zamlı alacaktım diye seviniyor” ifadelerini kullandı.

"YARIN ZAMN GELECEK DİYEREK..."

Yılbaşı öncesi bu fiyat artışlarının daha da arttığını belirten Palandöken, piyasada dün dündür bugün bugündür mantığı yerleşti diyerek şunları kaydetti: “İnsanlar sadece gıdaya değil tüm tüketim malzemelerini satın alıyor. Yarın zam gelecek diyerek çok ciddi bir şekilde tüketmeye başlıyor. Toptancılarda mal çok fakat satış taktiklerini değiştirdiler. Peşin para olmadan artık esnafa mal satmıyor. Toptancıda mal çok esnafta nakit yok. Esnaf ise 3 liraya sattığı malı 5 liraya alamıyor. Toptancılar ise nakit olmadan mal satmıyor. Yani piyasada yeni sistem dündür bugün bugündür modeli.

"NAKİT OLMADAN ESNAF MAL ALAMIYOR"

Nakit olmadan esnaf mal alamıyor. Haliyle her geçen gün esnafın rafları da boşalıyor. Ne yazık ki vatandaş da zamlara alıştı. Zam yapılmayacak denilse dahi vatandaşın şu anki refleksi değişmeyecektir. Bu konuda ciddi tedbirler alınmazsa esnafın ayakta kalma şansı kalmayacak. Acil olarak piyasada arz talep dengesinin rayına oturması gerekiyor “ diye konuştu.

Yeniçağ/ Ankara- Halil Yatar

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar