Telefon dolandırıcılarına kötü haber: Google şüpheli aramaları etiketleyecek!

Telefon dolandırıcılarına kötü haber: Google şüpheli aramaları etiketleyecek!
Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Google, Voice uygulaması için yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu özellikle telefon üzerinden yapılan şüpheli aramalar 'kırmızı renk' ile işaretlenecek.

Google, dün yaptığı paylaşım ile milyonlarca kullanıcısı için yeni bir güvenlik özelliğinin kullanıma gireceğini duyurdu. Yeni özelliğe göre Google Voice, yapay zeka aracılığıyla şüpheli olarak işaretlediği numaralardan gelen aramaları otomatik olarak kırmızı gösterecek. 

TELEFON DOLANDIRICILARINI TESPİT EDECEK

Özellikle yaşlı vatandaşları "Hakim, polis ve savcı" olduğunu iddia ederek arayan dolandırıcılar, bu yöntem ile hesaplarına milyonlarca lira transfer ettiriyor. Google tarafından hayata geçirilecek bu özellikle birlikte Google Voice, artık şüpheli bulduğu aramaları ekranda kırmızı olarak işaretleyecek. Teknoloji devi, bu özelliğin Pixel telefonları için kullanılan yapay zeka desteğinde olduğu gibi çalışacağını açıkladı. Şüpheli görünüp kırmızı olarak etiketlenen aramalar, ekranda ve arama geçmişinde görünecek. Uygulama, aynı numaradan üst üste gelen şüpheli aramaların ardından numarayı kara listeye alarak tekrar arama yapılmasını engelleyecek. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar