Google'dan rekor açıklaması: Bütün dünya tek bir şeyi arattı!

Google'dan rekor açıklaması: Bütün dünya tek bir şeyi arattı!
Dünyanın en büyük arama motoru Google, Arjantin ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası Finali nedeniyle şirket tarihinde yapılan saniye başına arama sayısında rekor kırıldığını açıkladı.

Tüm dünyayı ekran başına kilitleyen 2022 Dünya Kupası finali nedeniyle en çok kullanılan arama motoru olan Google, yeni bir rekora imza attı.

Katar''da düzenlenen ve Arjantin ile Fransa''yı karşı karşıya getiren müsabakayı Elon Musk ve pek çok devlet başkanı da yerinde izlemişti.

GOOGLE: TÜM DÜNYA TEK BİR ŞEYİ ARATMIŞ GİBİ

Karşılaşma sonrası Twitter hesabından bir açıklama yapan Google CEO''su Sundar Pichai, ''''Bütün dünya tek bir şeyi aratmış'''' gibi yorumu yaptı.

25 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Google CEO''su Pichai aynı zamanda bunun Google üzerindeki trafik açısından da bir rekor olduğunu belirterek, ''''Dünya Kupası Finali''nde 25 yıllık süre boyunca en yüksek trafik kaydedildi'''' dedi.

Shiftdelete''de yer alan habere göre, Pichai, dünkü arama trafiği hakkında herhangi bir veri paylaşmadı. Ancak Google’ın bir servisi olan Trends’e bakıldığında, global olarak en popüler aramanın Dünya Kupası Finali olduğunu, aynı zamanda istatistiklerin de gün geçtikçe yükseldiğini görüyoruz.

ELON MUSK REKORU KENDİSİ DUYURDU

Google’ın yanı sıra, bir rekor da popüler sosyal medya platformundan geldi. Twitter CEO’su Elon Musk, paylaştığı tweetle Dünya Kupası Finalinde Fransa’nın attığı gol sırasında, yalnızca bir saniyede 24 bin 400 tweet atılarak yeni bir rekor kırıldığını açıkladı.

Peki sizler dün gerçekleşen Dünya Kupası Finali ile birlikte kırılan rekor hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar