Android tarih mi oluyor? Google yeni işletim sistemi çalışmalarına hız verdi

Android tarih mi oluyor? Google yeni işletim sistemi çalışmalarına hız verdi
Teknoloji devi Google, dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'in ardından yeni bir işletim sistemi için çalışmaları hızlandırdı.

Google, 2016''dan beri geliştirdiği Fuchsia işletim sistemi için bu yıl yapılacak çalışmalarda hızlandırmaya gidecek gibi gözüküyor. Şirketin yeni platform için planları muhtemelen sanılandan daha büyük. Fuchsia için yapılan yüksek yatırım akıllara "Android''in devri kapanıyor mu?" sorularını getirdi.

Arama devi Aralık ayının başlarında sadece bu platform için bir SDK Bootcamp etkinliği düzenledi ve ayrıca resmi Visual Studio Code eklentisini güncelledi. Google''ın Fuchsia işletim sistemi konusuda vites yükseltmesi yeni geliştiricileri platforma çekebilir. Ayrıca yaşanan son gelişmeler bu yıl için büyük bir sürümün gelebileceğine dair güçlü sinyaller veriyor.

GİZEMİNİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR

Bu yıl yapılan çalışmaların hızlandırılacağı bilinse de şirketin bu işletim sistemiyle ilgili planları hala belirsizliğini korurken, neden böyle bir platforma ihtiyaç duyulduğu ve projenin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Şirketin hali hazırda Fuchsia ile çalışan cihazları var ancak arama devi bunları henüz çok ön plana çıkarmadı. Google şu anda Starnix projesinin bir parçası olarak Android ve Linux uygulamalarını Fuchsia üzerinde çalıştırmak için uğraşıyor. Böyle bir özellik yeni işletim sistemini daha çok yönlü hale getirecek ve ne şekilde olursa olsun pazara entegre olmasını kolaylaştıracak. Zira Google''ın yeni platforma yönelik planları muhtemelen tahmin edilenden çok daha büyük.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar