Apple hangi yapay zeka şirketini satın aldı

Apple hangi yapay zeka şirketini satın aldı
Tüm dünyada popüler teknoloji devi Apple, kendini geliştirmeye devam ediyor. Yeni bir yapay zeka algoritmaları geliştiren bir firma ile el sıkışan Apple, bünyesine ne gibi yenilikler ekleyecek. İşte detaylar...

HATİCE ÖLMEZ/GÜNBOYU

Milyonlarca kullanıcıya sahip Apple, video dosyalarının boyutunu azaltmak için çalışan bir WaveOne firmasını satın aldı. Peki Apple, gelecekte bize ne sunmayı planlıyor? İşte ayrıntılar...

Teknoloji devi Apple, sessiz sedasız bir yapay zeka geliştiren Kaliforniyalı WaveOne''ı satın aldığı öne sürülüyor.  Henüz resmi bir açıklama olmasa da eski WaveOne yöneticisi Bob Stankosh şirketin Apple''a satışının bu yılın başlarında tamamlandığını açıkladı. Diğer yandan WaveOne''ın web sitesi kapatılarak şirket çalışanlarının bazıları Apple''da çeşitli makine öğrenimi ekiplerine katıldığı söyleniyor.

Daha önce Meta''nın yapay zeka araştırma biriminin kurucularından biri olan Lubomir Bourdev ile Facebook''ta çalışan Oren Rippel tarafından kurulan ''WaveOne'' şirketi, 2016 yılında video codec paradigmasını yapay zeka destekli hale getirilmek için uğraşıldı. 

Apple''ın bu anlaşma için ne kadar ödediği henüz bilinmiyor. WaveOne, zayıf bağlantıya sahip olanlar için Apple TV+ veya Apple Fitness+''a erişimi iyileştirmek gibi bir düşüncesi olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar