Apple macbooklar yüzünden M2 çip üretimini durdurdu mu?

Apple macbooklar yüzünden M2 çip üretimini durdurdu mu?
Apple'ın Ocak ve Şubat aylarında M2 çiplerinin üretimini Mac'lere olan talebin düşük olması nedeniyle durdurduğu iddia edildi.

Apple, 2022’nin haziran ayında M serisinin yeni üyesi M2 çiplerini tanıtmıştı. Bu işlemci, %18 daha hızlı GPU, %35 daha güçlü GPU ve daha birçok özelliğiyle M1’in performansını ve özelliklerini daha da ileri götürmesiyle dikkat çekmişti. Çip, MacBook, iPad ve Mac Mini gibi cihazlarda karşımıza çıkmıştı.

Bugün ise şirketin bu yongaları hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Kore merkezli The Elec tarafından paylaşılan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan bir rapora göre Apple, 2023’ün başında iki aylığına M2 çiplerinin üretimini durdurdu.

Rapor, Apple’ın M2 üretimini ocak ve şubat ayından durdurduğunu, mart ayında ise devam ettirdiğini iddia ediyor. Bunun nedeninin ise Mac ve MacBook modellerine olan talep düşüklüğü olduğu söyleniyor. Ayrıca, Mart ayında devam etse de üretimin bir önceki yılın aynı dönemine oranla yarı yarıya olduğu da bilgiler arasında yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar