TBMM Milli Savunma Komisyonu, KKTC'de incelemelerde bulundu

TBMM Milli Savunma Komisyonu, KKTC'de incelemelerde bulundu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen önemli bir ziyaret kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu, Hulusi Akar Başkanlığındaki heyetle birlikte Kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun da katılımıyla gerçekleşti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gazimağusa'daki Kapalı Maraş bölgesine gerçekleştirdikleri ziyarette bölgeyle ilgili detaylı bilgiler aldı. Akar ve beraberindeki heyet, vatandaşlarla da bir araya gelerek bölge halkının sorunlarını dinledi.

08-nisan-03-ekim-02-aa-33615110.jpg

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Hulusi Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugünlere kolay gelmediğini vurgulayarak, bu süreçte birçok Mehmetçik ve Kıbrıslı Mücahit'in şehit olduğunu anımsattı. Akar, şehitlere rahmet dileyerek, bölgede görev yapan askerlere başarılar temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise Kıbrıs'ın milli bir dava olduğunu belirterek, bu davanın Türk milleti ile birlikte yürütüldüğünü ifade etti. Töre, TBMM Milli Savunma Komisyonu heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti, ziyaretin devamında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel ile görüşmek üzere programını sürdürecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar