TBMM kararları Resmi Gazete'de!

TBMM kararları Resmi Gazete'de!
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen TSK, deniz unsurları, Aden Körfezi, Somali Açıkları, Arap Denizi ve çevresinde deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemleri ve denizde terörizmle mücadele kapsamında görev sürelerinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) deniz unsurları, Aden Körfezi, Somali Açıkları, Arap Denizi ve çevresinde deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemleri ve denizde terörizmle mücadele kapsamında görev sürelerinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

2 Şubat 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan kararla, TSK deniz unsurları, bölge ülkelerin kara suları dışında söz konusu bölgelerdeki tehditlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edecek. Kararda, deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemleri ve denizde terörizmle mücadelenin başarıyla sürdürülebilmesi amacıyla TSK unsurlarının görevlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

RTÜK ÜYELİĞİ İÇİN YAPILAN SEÇİME İLİŞKİN KARAR

Ayrıca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) boş bulunan bir üyelik için yapılan seçim sonucunda Ahmet Can Buğday'ın İYİ Parti Grubu'na düşen üyelik için RTÜK üyeliğine seçildiği belirtildi. Karar, RTÜK'ün düzenleyici rolünü sürdüreceği ve medya sektöründeki denetim faaliyetlerini güçlendireceği bir döneme işaret ediyor.

Ayrıca, TBMM kararları doğrultusunda balıkçılık ve su ürünleri sektöründeki sorunları ele almak amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonunun görev süresi de 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren bir ay daha uzatıldı. Bu komisyon, sektöre yönelik alınması gereken tedbirleri belirleyerek, sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamaya devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar