Taşköprü'de hasat 20 gün erken başladı: Temmuz ayında sofralarda olacak

Taşköprü'de hasat 20 gün erken başladı: Temmuz ayında sofralarda olacak
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen tescilli sarımsağın hasadı hava sıcaklıkları nedeniyle bu yıl 20 gün erken başladı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli olan sarımsak, bu yıl hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle toprakla erken buluşturuldu. Her yıl şubat ayının sonu ile mart ayının başında ekimi yapılan Taşköprü sarımsağının dikimi bu yıl yaklaşık 20 gün önce başladı.

20240224-2-62697069-98073472.jpg

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, yaptığı açıklamada Taşköprü sarımsağının diğer sarımsak türlerine göre üstün özelliklere sahip olduğunu belirtti. Laboratuvar testlerinin, Taşköprü sarımsağının kalsiyum, potasyum ve çinko oranlarının diğer sarımsaklara kıyasla daha yüksek olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Eligüzeloğlu, bu özelliklerin sarımsağın raf ömrünü uzattığını vurguladı.

Eligüzeloğlu, iklim şartlarına bağlı olarak ekim zamanlarının değişebildiğini belirterek, bu yıl erken başladığını ifade etti. İlçede yaklaşık 4 bin ailenin sarımsak üretimiyle geçimini sağladığını ve yıllık yaklaşık 25 bin ton üretim gerçekleştirildiğini kaydetti.

thumbs-b-c-46f5f203599d5034adfb1054754595c0.jpg

Üreticilerden Meliha Atasoy ise sarımsak tarımıyla çocukluktan beri uğraştığını dile getirerek, ekim hazırlıklarının ocak ve şubat aylarında yapıldığını, mayıs ayında çapalama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ve temmuz ayında hasadın yapıldığını aktardı. Atasoy, hasat sonrasında mahsullerin temizlenip satışının yapıldığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar