Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman yapılacak?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bin 500 tarım işçisi alınacağı açıklanmıştı. Başvurularını yapan adaylar kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edeceği bin 500 tarım işçisi alımı yapacağını açıklamıştı. Başvuruların İŞKUR üzerinden alındığı bu süreçte, adaylar kura çekim tarihini merak etmeye başladı. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman yapılacak?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 1500 tarım işçisi alımı için duyuru yapmıştı. Başvurular 13-19 Şubat 2024 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alındı. Bu başvuruların ardından, adaylar kura çekim tarihini beklemeye başladılar.

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura çekimi, 27 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu çekilişte, İŞKUR tarafından belirlenen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve dört katı kadar yedek aday, noter huzurunda belirlenecek.

Kura çekiminin yeri ve saati, Bakanlık ve Personel Genel Müdürlüğü internet sitesinden duyurulacak. Ayrıca, işçi alım sürecine ilişkin tüm bilgilendirmeler ve adaylardan istenilecek evraklar yine bu platformlar üzerinden paylaşılacak.

Başvuruları tamamlayan adayların, sürekli işçi kadrolarına başvurabilmeleri için belirli şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlar arasında, Türk Soylu Yabancılar için belirlenen koşullar, Devletin güvenliğine karşı suçlarla ilgili durumlar, yaş şartları, mezuniyet ve askerlik durumu gibi kriterler bulunmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı süreci, adayların istihdam edilecekleri işlerle ilgili fiziksel ve sağlık koşullarını da içermektedir. Adaylar, atanmaya hak kazandıklarında belirli sağlık raporlarını ve psikoteknik raporlarını ibraz etmek zorundadırlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar