Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun gizli ses kaydını yayınladı: "Yeter artık düşün CHP'nin yakasından"

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun gizli ses kaydını yayınladı: "Yeter artık düşün CHP'nin yakasından"
28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrılarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda yer alan ses kaydının Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu iddia ederek, kendisine yöneltilen suçlamalara sert sözlerle karşılık verdi.

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştiriler yönelten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'de değişim şart olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkan olması gerektiğini açıklamıştı.

Seçimlerin ardından CHP'deki değişim tartışmaları MYK değişikliği ile sınırlı kalırken, bu değişimin yetersiz olduğunu belirten Özcan, eleştirilerini sürdürmesinin ardından CHP'den ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Karara tepki göstermek için Bolu'dan Ankara'da yer alan CHP Genel Merkezi'ne kadar 'Değişim ve Adalet Yürüyüşü' başlatan Özcan, yürüyüşünü CHP Genel Merkezi'nin önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşma ile sonlandırırken, Özcan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SES KAYDINI YAYINLADI

Özcan, Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu iddia ettiği 34 saniyelik bir ses kaydını takipçileriyle paylaşırken, söz konusu kayıtta kendisine yöneltilen eleştiriler için "İyi dinleyin lütfen… Sayın Kılıçdaroğlu, dün partili gençler ile yaptığınız toplantıda benimle ilgili olarak’ “Arkasında hangi güçlerin olduğunu biliyoruz” ifadesini kullanmışsınız. Arkamda herhangi bir “Gizli Güç” yok. Halkın gücü var. Ayrıca ben kimsenin maşası olmam. Amacım da gizli değil, “Değişimin Gn. Başkan’dan başlaması…” İddialarınızı ispatlayamazsanız, sizi yalancı ve müfteri olarak ilan edip, dava edeceğim. YETER ARTIK DÜŞÜN CHP’NİN YAKASINDAN…" ifadelerini kullandı.

twit-2.jpg

SES KAYDININ NASIL SIZDIRILDIĞI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Özcan'ın iddiasına göre dün gerçekleştirilen görüşmenin nasıl kayda alındığı tartışma konusu olurken, CHP teşkilatlarında "görüşmeyi sızdıran ajan kim?" soruları gündeme geldi.

Paylaşılan ses kaydında Kılıçdaroğlu'na ait olduğu iddia edilen ifadeler ise şu şekilde:

"Partiden atın gitsin, bu adamın ne işi var? MYK'da oturduk karar verdik partiden atılması için, kesin ihracı için. Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettik, onlar da hayır dedi, biz bir yıl süreyle ihraç ederiz. Peki, bizim etki edecek halimiz yok. Çünkü disiplin kurulu üyelerini de kurultay seçiyor sonuçta. Şimdi kalktı başka bir şeyler yapıyor. Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorum. Niçin bunları yaptığını da gayet iyi biliyorum ama gereksiz bir tartışma olmasın diye bunu partide dillendirmiyoruz. "

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar