''Bonservis ücreti örtülü ödenekten verildi''

''Bonservis ücreti örtülü ödenekten verildi''
Eski futbolcu Tanju Çolak, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olurken sarı-lacivertlilerin ödediği bonservis ücretinin dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın örtülü ödeneğinden karşılandığını öne sürdü.

'BONSERVİS ÜCRETİ ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN VERİLDİ'

Haber Global’de yayınlanan Buket Aydın’la Yüz Yüze programında futbol kariyerinde ve sonrasında yaşadığı çarpıcı olaylardan bahseden Çolak, Fatih Terim’le yaşadığı sorunları da anlattı. Çolak, TFF Başkanı olarak da Rıdvan Dilmen’i görmek istediğini ifade etti.
 
Tanju Çolak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
“91-92 sezonu, 28 tane gol atmışım, lig bitmiş. Lütfen adı geçenler de bağlansın, benim karşımda konuşamıyorlar. Alp Yalman beni aradı. GS Başkanıydı. Oturduk, yemek yedik kendisiyle. ''Seni GS kaptanı istiyorum'' dedi. "Kimi alalım, kimleri yollayalım, listeni hazırla!" dedi. Sana 3 milyon veriyorum, dedi. ''Tamam'' dedim. ''Peşinat nedir?'' dedim. Pazartesi gel konuşalım, dedi. Ertesi gün beni aradılar, FB seni çok istiyor, diye. Ben de dedim istediğim takımla uğraştım. Sonra Kulüp binasına gittim, Bülent Korkmaz, Erdal Keser orada, bir de ben. Sonra 1 milyon 800 bin TL ve düğün masrafına anlaştı Korkmaz. İçeri bir girdim, içeride buz gibi hava, samimiyet yok.”
 
“Kulüp Başkanı; sana iki haberimiz var, dedi. Seni Marsilya Kulübü istiyor, ne dersin, dedi. Ben istemiyorum, dedim. Ben GS kaptanı olarak hayatımı burada bitirmek istiyorum dedim. Biz de düşündük sana 2 milyon vermeye karar verdik dedi. Ben de ayağa kalktım biz sizinle 3 milyona anlaştık dedim. Bu hakkaniyetli değil dedim. Ne yazık ki o gün Alp Bey, bu rakamla bana gelince ben de ''biz böyle konuşmadık'' dedi. O da bana, ''dün dündür bugün bugündür'' dedi.
 
Ben ''2-3 saat bu rakamı düşünebilir miyim?'' dedim. Gece 1''e kadar bir yere gizlendim gece 12''ye kadar aklınıza gelen en büyük GS''liler kimse hepsine ulaştım. Akşam 7''de Mustafa Denizli''ye ulaştım. Olmaz, beni bekle, sakın imzalama dedi. Ben Bülent''le aynı rakamı alamam dedim. Metin Aşık aradı gece. Başkana ulaştı gece. Durumu anlattı. Al, kaptanla bir konuş, dedi. Telefonu aldım, yüzüme telefon kapandı.
 
Ağlamaya başladım yanımda Gökhan Güney. Yanımda Yıldırım diye bir arkadaş. Kalk, dedi. Seni bunlar satmışlar, dedi. Ağlaya ağlaya Can Tanrıyar''ın evine gittim. O sırada Metin Aşık ve ekibi... Gece yarılarına kadar arayan arayana. Gece 3. Mustafa Denizli''den haber geldi. Benim yapabileceğim bir şey yok. Metin Aşık''ı aradık. 4 buçuğa randevu verdik. FB, bana sahip çıktığı çok mutlu oldum. Pişman değilim aynı şeyler olsa yine FB''ye giderim.”
 
 
"BONSERVİS TURGUT ÖZAL''IN ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİNDEN VERİLDİ"
 
"Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye ağlayarak gidiyorum, Fenerbahçe Galatasaray’a 4,5 milyon para verdi. O para nereden geldi biliyor musun? Turgut Özal’ın örtülü ödeneğinden. Çünkü o kadar para verilemez. Böyle büyük para yok Fenerbahçe’de. Özal hasta Fenerbahçeliydi. Rıdvan ile ikimizi Taksim’de Ordu Evi var ya, ayda bir oraya futbol sohbetine giderdik sayın Turgut Özal’la."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar