Tane tane almak bile pahalı! Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katlandı

Tane tane almak bile pahalı! Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katlandı
Mutfakların vazgeçilmez besini olan yumurtaya zam geldi. Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katlandı. 30’lu yumurtanın fiyatı ne kadar oldu?

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Yüksek enflasyon nedeniyle her ürüne zam gelirken vatandaş da ne yiyeceğini şaşırır oldu. Mutfakların vazgeçilmezi olan yumurta bitmek bilmeyen zam furyasından nasibini aldı.

Son bir yılda fiyatı ikiye katlanan yumurtanın tanesi 4 liraya kadar çıktı. Bir karton 30'lu yumurta toptancıdan 80 liraya çıkıyor fakat markete gelen kadar üzerine eklendikçe ekleniyor. Geçtiğimiz sene 60 liraya satılan 30'lu yumurtanın fiyatı bazı market raflarında 120 liradan satılıyor.

Yumurta Üreticisi Kerim Göker, zamların ardından şu ifadelere yer verdi:

“KARTON ESKİDEN 1 LİRAYDI…”

"Bir gün bir günü tutmaz. Bugün 80 lira derim yarın 95 lira da olabilir. Mazotun ve bazı giderlerin artmasından dolayı ham madde artıyor. Ham maddenin artışından sonra peynire, süte, yumurtaya yansıyor.

Paket maliyetleri çok arttı. Karton eskiden 1 liraydı, 2-2.5 lira oldu. Plastik maliyeti çok arttı. Eskiden paket maliyeti 1 lira koyuyorduk şimdi 6 liraya çıktı."

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre tavuk yumurtası üretimi temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 7 arttı. Temmuz ayında 1 milyar 682 milyon adet yumurta üretildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar