Milyonları ilgilendiriyor! Tam 7500 TL ödenecek! Şartlar belli oldu

Milyonları ilgilendiriyor! Tam 7500 TL ödenecek! Şartlar belli oldu
Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT aracılığıyla verilecek 7500 TL kış desteğinden faydalanabilecek. İşte bütün ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter hesabından "7500 TL kış desteği" ödemesi için aranan şartları tek tek açıkladı. Peki 7.500 TL kış desteğine nasıl ve nereden başvuru yapılır? 7.500 TL kış desteğinde aranan şartlar neler? 7.500 TL kış desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

7.500 TL kış desteği ile ilgili tüm detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyuruldu.  

Mart ayından itibaren soğukların daha da artması beklenirken devlet başvuru yapan vatandaşlara kış boyunca sürecek 7.500 TL kış desteği sağlayacak. Ödemeler PTT üzerinden gerçekleşecek başvurular ise e-Devlet''ten kabul edilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kış desteği başvuru şartları ve detaylarda belli oldu. Peki, kimler yardım alabilir? PTT kış yardımı başvuru şartları neler?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanıt 7.500 TL tutarında kış yardımı ile ilgili tüm koşulları sosyal medya hesabından duyurdu. Aile Bakanlığı kış desteği ödemesinden faydalanmak isteyenler için başvuru adresi de belli oldu. T.C kimlik no ve şifresi ile birlikte e-devlet girişi yapanlar başvuru formunu doldurarak kış desteği alabilecek. Kış yardımı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden de yapılabilecek.

ARANAN ŞARTLAR NE?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter hesabından her gün yeni sosyal yardımları duyurmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından verilecek olan 7500 TL kış desteği ödemesi için aranan şartlarda bakan Yanık tarafından tek tek açıklandı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sağlanacak olan bu ödemede hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Ödemeler doğalgaz faturası ve elektrik tüketim desteği olarak veriliyor. Doğal gaz yardımı büyük şehirlerde daha yüksek ödeniyor. 7.500 TL''ye varan toplam Ödeme için başvuru yaptıktan sonra T.C kimlik kartınızla birlikte PTT şubelerine giderek ödeme alabilirsiniz.

PTT''den faturanızla birlikte alabilirsiniz

T.C kimlik numarası ile başvuru yapanlar için ödeme onayı geldikten sonra ödemelerin yapılacağı adreste belli oldu. Doğalgaz yardımı ve elektrik faturası yardımı için PTT şubelerine faturanız ve T.C kimlik kartınızla birlikte gidebilirsiniz. Başvurusu onaylanan herkes aylık olarak bu ödemeden yararlanabiliyor. Ödemeler şu anda Mayıs ayına kadar devam edecek. Ancak Aile Bakanlığı fatura yardımı ödemelerini her yıl yapıyor. Elektrik tüketim desteği ödemeleri ise yaz kış fark etmeden veriliyor. Bunu göz önünde bulundurarak başvurularınızı yapmak için geç kalmayın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar