Türkiye ekonomisini derinden etkileyecek hareket! Petrol devlerinden Türk borsasına darbe

Türkiye ekonomisini derinden etkileyecek hareket! Petrol devlerinden Türk borsasına darbe
Türkiye'de bankacılık borsa endeksi tarihi bir rekor kırdı. Bu rekorda Suudi Varlık fonu iddiaları konuşulmaya başlandı.

PETROL DEVLERİNDEN TÜRK BORSASINA DARBE!

Dünya piyasalarındaki resesyon korkularıyla, Suudi Arabistan’ın varlık fonu, ABD hisse senetlerinde yeni pozisyonlar oluşturmak için 7 milyar dolardan fazla yatırım yaptı.

Bu haber Amerikan borsasını olumlu etkilerken, benzer bir hareket Borsa İstanbul’da yaşanıyor. Borsa İstanbul’da bankacılık sektörü endeksi XBANK tarihi bir yükseliş yaşadı. XBANK yüzde 7.84 yükseldi. Başta İş Bankası olmak üzere neredeyse tüm banka hisselerinde sert yükseliş dikkat çekti.

Borsa kulislerinde söz konusu alımların büyük bir bölümünün Londra kaynaklı olması nedeniyle Suudi Varlık Fonu’nun alım yaptığı iddia ediliyor.

Paramedya’nın aktardığına göre, bu iddia yetkililer tarafından doğrulanmadı. Ancak bir bankanın yatırımdan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’nın aktardığına göre, alımların büyük bir bölümünün Londra’dan geldiğini ifade etti.

BANKA HİSSELERİNDE TAVAN

Bugünkü işlemlerde zen dikkat çeken ise İş Bankası hisse senedinin yüzde 10’a yakın primle tavan olması oldu. İş Bankası hisse senedinde Ak Yatırım 35 milyon Bank Of America 14 milyon Deniz Yatırım 6 milyon ve QNB Finansbank 6 milyon adet hisse alımı yaptı.

Bir başka yabancının yoğun aldığı hisse senedi ise Garanti Bankası oldu. Bu banka hisse senedi de Ak Yatırım’ın 4 milyon lotluk alımı ile tavan oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar