Kraliyet tarafından yazılan mektup 107 yıl sonra adrese ulaştı

Kraliyet tarafından yazılan mektup 107 yıl sonra adrese ulaştı
Londra'da bir adam evine gelen mektubu önce 2016 yılından kaldığını düşündü, ancak üzerindeki kraliyet pulu görünce mektubun Kral V. George zamanında yazıldığını öğrendi.

Londra''nın güneyinde yer alan Hamlet Road''da çok ilginç bir olay yaşadı. Şubat 1916 yılında gönderilen mektup, tam 107 yıl sonra adresine ulaştı. 

Kral V. George zamanında yazılan bir mektup tam 107 yıl sonra adresine teslim edildi. Mektubu alan ev sahibi önce mektubun 2016 yılından kaldığını düşündü ancak üzerindeki kraliyet pulu bambaşka bir hikâye anlatıyordu.

Mektubu teslim alan Finlay Glen, CNN''e verdiği röportajda şaşkınlığını şu şekilde anlattı: Üzerindeki yılın 16 olduğunu fark ettik. Bu yüzden 2016 olduğunu düşündük.

1916 yılında yazılan mektup adresine 107 yıl sonra ulaştı - Resim: 2

Ancak zarfın üzerinde Kral V. George''un başını taşıyan 1 penilik bir damga vardı. Mektup, I. Dünya Savaşı''nın ortasında, yani Kraliçe II. Elizabeth''in doğumundan 10 yıl önce gönderilmişti. 

1916 yılında yazılan mektup adresine 107 yıl sonra ulaştı - Resim: 4

Glen, "Çok eski olduğunu anladığımızda, mektubu açmanın uygun olduğunu düşündük" dedi. Arkasından bu olayın tarihi bir merak uyandıracağını düşünen ev sahibi, mektubu yerel bir dergi olan Norwood Review''a gönderdi.

1916 yılında yazılan mektup adresine 107 yıl sonra ulaştı - Resim: 3

Gerçek Gündem''in aktardığına göre; Derginin editörü Stephen Oxford yaptığı açıklamada, "Yerel bir tarihçi olarak mektubun ayrıntılarının bana iletilmesine şaşırdım ve çok sevindim" dedi.

1916 yılında yazılan mektup adresine 107 yıl sonra ulaştı - Resim: 5

Mektup, yerel bir pul üreticisi olan Oswald Marsh''tan, karısına gönderilmişti ve mektup "Sevgili Katie"ye hitap ediyordu. Marsh, 107 yıl önce, "Burada çok şiddetli bir soğuk algınlığı nedeniyle çok perişan oldum." diye yazmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar