Suudi Arabistan ve İran takımı arasında 'Kasım Süleymani' krizi: Arap takımı sahayı terk etti, hakem devreye girdi

Suudi Arabistan ve İran takımı arasında 'Kasım Süleymani' krizi: Arap takımı sahayı terk etti, hakem devreye girdi
Suudi Arabistan'ın El İttihad takımı, İran'ın Sepahan takımı ile yapacağı karşılaşması öncesi, stadyumda bulunan Kasım Süleymani heykeli nedeniyle sahaya çıkmama kararı aldı. Ardından maç iptal edildi

Suudi Arabistan'ın El-İttihad takımı, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi grup karşılaşması için yerel saatle 19.30'da İsfahan'daki Nakş-i Cihan Stadyumunda İran'ın Sepahan ekibiyle oynayacağı maça çıkmadı.

Asya Şampiyonlar Ligi maçında Kasım Süleymani krizi: El-İttihad sahayı terk etti

MAÇ İPTAL EDİLDİ

İran devlet televizyonuna göre, stadyuma gelip antrenman yapan Suudi ekip, daha sonra 2020'de ABD saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'nin büstünün stadyumun çıkış tüneline konulmasına itiraz ederek sahaya çıkmayınca müsabaka, maçın hakemi tarafından iptal edildi.

AFC'nin X(Twitter) hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Sepahan ile El Ittihad arasında İsfahan'ın Nakş-i Cihan Stadyumu'nda yapılması planlanan Asya Şampiyonlar Ligi maçı, beklenmedik ve öngörülemeyen koşullar nedeniyle iptal edildi."

SEPAHAN, AFC'YE ŞİKAYETTE BULUNACAK

İran futbol kulübü Sepahan ise maçın iptal edilmesi nedeniyle AFC'ye şikayette bulunacağını duyurdu.

Asya Şampiyonlar Ligi maçında Kasım Süleymani krizi: El-İttihad sahayı terk etti

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR

Kasım Süleymani, 11 Mart 1957'de İran'ın Kirman eyaletinde doğdu. 1979 İran Devrimi'nden sonra İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katıldı ve hızla yükseldi. 1998'de Kudüs Gücü Komutanı olarak atandı ve bu görevi 2020'deki ölümüne kadar sürdürdü.

Süleymani, İran'ın bölgesel politikalarında önemli bir rol oynadı. Irak, Suriye ve Lübnan'da Şii milisleri eğitti ve destekledi. DEAŞ'a karşı mücadelede de önemli bir rol oynadı.

Süleymani, ABD ve İsrail tarafından en çok aranan kişilerden biriydi. 3 Ocak 2020'de Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen bir drone saldırısında öldürüldü.

Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ile İran arasındaki gerilimi keskin bir şekilde artırdı. İran, Süleymani'nin intikamını almak için ABD'ye karşı bir dizi saldırı düzenledi.

Süleymani, İran'da bir kahraman olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar