Suudi Arabistan, Gazze'deki durumun ele alınacağı iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapacak

Suudi Arabistan, Gazze'deki durumun ele alınacağı iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapacak
Suudi Arabistan, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne ilişkin gelişmelerin ele alınacağı iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak Gazze Şeridi'nde yaşananlara ilişkin olağanüstü toplantı çağrısı yaptıkları belirtildi.

Bu çağrı üzerine düzenlenecek Olağanüstü Arap Zirvesi ve Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Gazze Şeridi'ndeki krizin ve tehlikeli insani yansımalarının ele alınacağı aktarılan açıklamada, bölgesel siyasi gelişmelerin Arap-Afrika ortaklığını etkilememesi için Arap-Afrika Zirvesi'nin de daha sonra belirlenmek üzere ertelendiği bilgisine yer verildi.

Arap Birliği, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere Suudi Arabistan ve Filistin'den talep geldiğini açıklamıştı. Suudi Arabistan ev sahipliğindeki Olağanüstü Arap Zirvesi, 11 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek.

İİT de İslam ülkelerinin, İsrail'in Filistin halkına saldırılarını ele almak üzere 12 Kasım Pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da olağanüstü zirvede toplanacağını açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar