Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu

Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu
Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor'u 2-1 yenen İstanbulspor, Ankaragücü ve Ümraniyespor'un ardından Süper Lig'e yükselen 3. ve son takım oldu.

Kocaeli Stadı''nda oynanan karşılaşmanın 33. dakikasında İstanbulspor, İbrahim Yılmaz''ın golüyle 1-0 öne geçti. Devrenin duraklama dakikaları iki penaltı golüne sahne oldu. Bandırmaspor 45+2''de Philippe Keny ile skoru 1-1''e getirirken, 45+9''da İbrahim Yılmaz bir kez daha takımını öne geçirdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Bandırmaspor beraberlik için yüklendi ancak başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 2-1 İstanbulspor''un üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından İstanbulspor, Ankaragücü ve Ümraniyespor''un ardından Süper Lig''e yükselen son takım oldu.

2004-2005 sezonunda 17. sırada yer alarak Süper Lig''den düşen İstanbulspor, 17 yıl sonra Süper Lig''e geri döndü.

İSTANBUL''UN 8. TAKIMI

İstanbulspor, 2022-2023 sezonunda Süper Lig''de yer alacak 8. İstanbul takımı oldu.

Spor Toto Süper Lig''de bu sezon İstanbul takımları Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa mücadele etti.

1. Lig''de normal sezonu ikinci tamamlayarak doğrudan Süper Lig''e yükselen Bereket Sigorta Ümraniyespor, en üst kademe futbol ligindeki 7. İstanbul takımı oldu. Play-off''ta mücadele eden İstanbulspor''un da eklenmesiyle Süper Lig''deki İstanbul takımlarının sayısı 8''e yükseldi.

Türk futbolunda 1963-1964 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig''de 8 İstanbul takımı birden yer alacak. Söz konusu sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbulspor, Feriköy, Beykoz, Beyoğlu ve Kasımpaşa mücadele etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar