Sultanbeyli’de aşıklar şöleni yapıldı

Sultanbeyli’de aşıklar şöleni yapıldı
Sultanbeyli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 15. Uluslararası Aşık Nusret Sümmanioğlu Anma Programı ve Aşıklar Şöleni, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Anadolu'nun aşıklık geleneğini yaşatma amacıyla düzenleniyor.

Onur konukları arasında İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Prof. Dr. Haluk Tanrıverdi, Aşık Hüseyin Sümmanioğlu, Yusuf Ezel, Şair Gürsel Süküti, Ozan Muhammed Özdemir ve Aşık Muhammed Ali Sümmanioğlu'nun yer aldığı program, insanlık dramının yaşandığı Filistin'e duyarlılık vurgusuyla başladı. Çeşitli halk ozanlarının sahne aldığı etkinlikte, Filistin'e yönelik ağıtlar ve duygu yüklü türküler dinleyenleri etkiledi.

Aşık Muhammed Ali Sümmanioğlu'nun torununun katılımıyla özel bir anlam kazanan etkinlikte, genç neslin de geleneksel kültüre katkı sağlaması gözlerden kaçmadı. Torun, duygu dolu bir şiir okuyarak etkinliğe katkıda bulundu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, anma programında yaptığı konuşmada vatan savunucularını rahmetle andı. Ayrıca, dünya genelindeki zulme karşı duran bir millet olmanın önemine vurgu yaparak, özellikle İsrail'in Filistin'deki saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Başkan Keskin, kültürel programlara verdiği önemi vurgulayarak, Aşık Nusret Sümmanioğlu'nu anma töreni ve aşıklar şölenini geleneksel olarak düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar