Staj ve Çıraklık mağdurlarının yüzünü güldüren haber geldi! EYT için tarih verdi

Staj ve Çıraklık mağdurlarının yüzünü güldüren haber geldi! EYT için tarih verdi
EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesiyle birlikte staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının kapsam dışında kalacağı kesinleşti. Emeklilikte Yasaya Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray ise staj ve çıraklık hakkında umut dolu sözler sarf etti.

2 milyon 250 bin kişiyi emekli edecek EYT düzenlemesi TBMM''ye geldi. Meclis''te önümüzdeki hafta yasalaşması beklenen düzenlemesi ile milyonlarca vatandaşa emeklilik yolu açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın EYT müjdesini vermesinin ardından kapsam dışında kaldıklarını öğrenen staj ve çıraklık sigortası mağdurları ise haftalardır eylem üstüne eylem gerçekleştiriyor. 

Sosyal medyadan seslerini yetkililere duyurmaya çalışan staj mağdurları, 8 Eylül 1999 tarihinden önce yapılan stajların da EYT tasarısına dahil edilmesi gerektiğini savunuyor. Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise net konuşarak "Staj ve çıraklık mağduriyeti diye bir şey yok. Staj bir eğitim faaliyetidir, sigorta başlangıcı sayılamaz" açıklamasında bulunmuştu. Düzenlemenin Meclis''e gelmesiyle birlikte umutları kırılan staj ve çıraklık mağdurlarına ise müjde EYTADER Başkanı Nalan Esmeray''dan geldi .

"ŞUBAT AYINDA ÇIKACAK"

Son günlerde Meclis''e gelen EYT tasarısında staj ve çıraklık mağdurları hakkında hiçbir şey olmayacağını zaten bildiklerini aktaran Esmeray, "Umudunuzu kaybetmeyin. Biz zaten bu düzenlemede staj ve çıraklık mağdurlarının olmayacağını biliyorduk ancak birçok SGK uzmanı ile görüştük. Onlar bunun Şubat ayında çıkacağını söylüyorlar. Torba yasa ile EYT kapsamının genişleyeceği ve staj mağduriyetinin ortadan kalkacağını ifade ediyorlar. EYT staj çıraklık konusunda ben hep umutluyum. Ben çözüleceğine inanıyorum. O şubat bu şubat olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar