Staj ve Çıraklık mağdurları EYT'ye dahil mi ediliyor! Uzman isim yeni umudu açıkladı

Staj ve Çıraklık mağdurları EYT'ye dahil mi ediliyor! Uzman isim yeni umudu açıkladı
Milyonlarca EYT'li emekli edilirken, bu kez de staj ve çıraklık mağdurları kapsam dışında kaldı. Yaşanan bu gelişme sonrası basında pek çok tarih iddiası yer alırken konuya yönelik son açıklama EYTADER Başkanı Nalan Esmeray'dan geldi.

Türkiye''nin gündeminde yer alan EYT düzenlemesine ilişkin beklentiler yine karşılanamadı.

2 milyon yakın vatandaş dün açıklana yasa tasarısı ile emekli olacakken, bu kez de sayıları milyonu aşan stajyerle ve çıraklar mağdur edildi.

EYT staj çıraklık için SGK Uzmanları 20 Şubat''ı işaret edince AK Parti''nin 30 Ocak 2023 tarihindeki açıklamasında büyük bir beklenti oluşmuştu. Ancak AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sadece 2 milyon 250 bin EYT''liyi ilgilendiren maddelerden bahsetti. Böyle olunca EYT staj ve çıraklık mağdurlarının da moralleri bozuldu. Ancak tam bu noktada devreye EYTADER Başkanı Nalan Esmeray girdi. EYT Staj mağdurları Facebook Twitter gibi mecralardan sesini duyurmaya çalışırken Esmeray ise, "Henüz bir şey bitmedi, ben hala ümitliyim" açıklamasında bulundu. 

EYTADER Başkanı Nalan Esmeray, "Bizler gerçekten çok bencil olmaya başladık. Herkes benim işim önce olsun, benim işim olmuyorsa hiçbir şey olmasın modunda düşüncelere girdik. Biz aslında Türk Milleti olarak asla böyle insanlar değiliz. Biz paylaşmayı bilen çocuklar olarak yetiştirildik. Ama şu anki geldiğimiz noktayı ben de hayretlerle izliyorum." dedi

Esmeray, "Staj mağdurları diyor ki staj olmazsa EYT olmaz. EYT mağdurları diyor ki düşün yakamızdan sizin yüzünüzden bizim işimizi de yapmayacaklar. 1999 sonrası diyor ki bize de haksızlık ediliyor. Hepimiz aynı şekilde emekli olalım diyor." diyerek sözlerine devam etti. 

EYT STAJ ÇIRAKLIK YASADA VAR MI?

Emeklilikte Yaşa Takılan meselesinde staj mağduriyeti hakkında önemli açıklamalarda bulunan Esmeray, "EYT staj çıraklık konusunda ben hep umutluyum. Ben çözüleceğine inanıyorum. Ama EYT ile birlikte çözülmeyeceğini Bakan açıkladı. Ondan sonrasında Şubat ayının sonuna kadar bir gelişme olur mu bilmiyorum. Fakat şu süreç içerisinde bir SGK Uzmanı var sürekli Şubat ayında çözülecek diyor. İnşallah o haklı çıkar. O''nun dediği gibi olsun. İnşallah o Şubat bu Şubat olsun!" şeklinde konuştu.

Konuşmasına devam eden Esmeray, "Yani tamam 20 Şubat''ta çözülecek de... 2023''ün 20 Şubat''ı mı 2024''ün 20 Şubat''ı mı? Yani bir 20 Şubat geziyor ortada sadece. Fakat Bakanlık tarafından staj mağduriyeti kapatıldı zaten. EYT staj çıraklık hakkında kafalarına yatmayan bir şey vardı ki o dosya kapandı." noktasını vurguladı. 

Sözlerini sürdüren EYTADER Başkanı, "Fakat önümüzdeki süreçte büyük bir seçim var. Kritik de bir seçim süreci bu. Bu sebeple seçim sürecine istinaden ben umudumunu kaybetmiyorum. Çünkü siyaseten bir çözüm gelebileceğine inanıyorum staj mağdurları için. Fakat arkadaşlarıma umut da vermek istemiyorum. Zaten böyle bir çalışmaya destek vermiyorlar şu an." dedi

Sosyal medyadaki konuşmalara dikkat çeken Başkan, "Biz bunu söylüyoruz ama bir grup EYT çıraklık staj mağduru arkadaşımız da bizlere cephe alıyor. Hakaretler, algılar durmadan devam ediyor. Sonra bu olay Twitter''daki sohbet odalarına taşınıyor ve o SGK Uzmanı tarafından olmadık hakaretlere maruz kalıyoruz." şeklinde yorumda bulundu. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar