Staj ve çıraklık mağdurları kapsama alındı! Bakan yeni EYT'li sayısını açıkladı...

Staj ve çıraklık mağdurları kapsama alındı! Bakan yeni EYT'li sayısını açıkladı...
Son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan EYT'de staj ve çıraklık mağdurları konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. Bir televizyon yayınına katılan Bakan Nebati'nin EYT'li sayısını açıklarken verdiği rakam, EYT'de staj mağdurları da kapsama dahil edildi yorumlarına neden oldu. İşte ayrıntılar...

Hükümetin uzun süre ayak direttiği EYT düzenlemesi netleşti. Bu kapsamda yaklaşık  milyon kişinin emekli edileceği açıklanırken, ilk maaşlarında  1 Mart tarihinde ödeneceği duyuruldu.

Yasanın kapsamı 8 Eylül 1999 ile sınırlı tutulurken, bu kez de sayıları milyonu aşan staj ve çıraklar mağdur edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada "Seçime gidiyorsunuz seçime giderken bütün bu harcamaları yapıyorsunuz seçim Sonrasında ne olacak diye? soruyorlar... %1 3,4''ten 1''e düşen bir bütçenin kasası çok güçlü bir şekilde birçok pratik yola devredilmiş demektir 1 ikincisi EYT''nin geleceği çok açık yani . Biz bunu arkadaşlarla oturup her halükarda bu eğer gelirse. Çünkü irade daha netleşmemişti ama biz bir tedbir alalım dedik EYT ile ilgili bir tedbir almamız gerekiyordu EYT''nin tedbirini aldık" diyerek EYT için her türlü hazırlıklarının tamam olduğunu söyledi.

EYT''DE KAPSAM GENİŞLEDİ Mİ?

Bakan Nebati yapmış olduğu açıklamasında "5 milyona yakın EYT''linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40''ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağını oluşturduk" diyerek 5 milyon kişinin EYT ile emekli olacağını söyledi. Daha önce Bakan Nebati tarafından yapılan açıklama ile daha önce 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli edileceğini toplamda ise 4 milyon kişinin kademeli olarak emekli olacağını söylemişti.

Bakan Nebati rakamı 5 milyon kişi olarak açıklarken gözler staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına çevrildi. Meclise gelecek EYT yasası ile söz konusu düzenleme ile çırak ve sigortalılık mağdurlarının da kapsama dahil edilip edilmeyeceği netleşecek.

Bakan Nebat''nin bu açıklaması akıllara Staj ve Çıraklık Mağdurları''nın EYT''ye dahil edileceğini getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar