Spora başlamanın tam zamanı!

Spora başlamanın tam zamanı!
Havaların ısınmasıyla birlikte kalın kıyafetlerimizden uzaklaşıyoruz. Kış aylarında montlarla saklanan kiloların azalmasını isteyenler için uzmanlar sporu öneriyor.

Eskişehir'de bir spor salonunda antrenörlük yapan Hüseyin Erkul, yaz aylarına fit girmek isteyen vatandaşlara yönelik önemli bilgiler paylaştı.

GÜNLÜK ANTRENMAN YAPILMALI

Erkul, yaz aylarında formda bir vücuda sahip olmak isteyenlerin spor yapmaya başlamak için ideal bir dönemde olduklarını belirterek, 3-4 günlük antrenman programlarıyla vücut gelişiminin sürece yayılması gerektiğini ifade etti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte spor yapma isteğinin arttığını belirten antrenör Erkul, kış aylarının spor yapmak için avantajlı olduğunu vurgulayarak, yaz aylarına formda girmek isteyenlerin mart ayı gibi spora başlamalarını tavsiye etti. Erkul, haftada 3-4 gün düzenli antrenmanın ideal olduğunu dile getirirken, beslenme düzeninin de önemli olduğunu vurguladı.

"Kilo vermek isteyen bir insanın 1 ayda sağlıklı olarak maksimum 3-4 kilo verebileceğini" ifade eden Erkul, bu süreci uzatarak daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğini belirtti. Ayrıca, kadın ve erkek üyelerin farklı hedeflere yönelik beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Erkul, ağırlık çalışması ile kardiyo kombinlenmesinin daha hızlı sonuç alınmasını sağlayabileceğini aktardı.

Sporun kişisel rutine uygun bir şekilde planlanması gerektiğini vurgulayan antrenör, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde hareket edilmesi halinde yaz aylarına fit bir şekilde girmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar