Sözcü TV'de istifa depremi! Yılmaz Özdil'in ardından bir isim daha ayrıldı

Sözcü TV'de istifa depremi! Yılmaz Özdil'in ardından bir isim daha ayrıldı
Sözcü TV'de yürüttüğü Genel Yayın Yönetmeni görevinden istifa eden Yılmaz Özdil'in ardından, bir ayrılık da kanalın Ana Haber Bülteni sunucusu Korcan Karar'dan geldi.

Henüz yayın hayatına başlamasının üzerinden yalnızca 1 hafta geçen Sözcü TV''de istifalar peş peşe geldi. 

Sözcü''deki bugünkü yazısında "Altı yıldır kağıt üzerinde hayal edilen, yapılamaz zannedilen Sözcü televizyonunu sadece 39 günde hayata geçirmeyi başardık. Değerli patronumuz Burak Akbay''a söz verdiğim şekilde ''kurucu'' görevimi tamamladım. Anadolu imbiğinden damıtılarak süzülmüş kulağa küpe lafımızdır… Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım" ifadelerini kullandı.

Özdil, 2 Mart''ta yaşanan altılı masa krizinin ardından Sözcü TV''de Akşener''in tutumunu destekler nitelikle sözler kullanmıştı. Bu ifadelerin ardından CHP''li isimler adına hakkında kampanya yürütüldüğünü belirten gazeteci, "Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur” sözleriyle sitem etti. 

“AKP kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir, ama doğma büyüme bir CHP''li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm” diyen Özdil, “CHP''nin parasına yazık kardeşim. Çünkü, bu kadar dolambaçlı yollar deneyeceklerine, direkt bana telefon etselerdi, kurucu görevim dışında bir niyetim olmadığını, Sözcü televizyonunda çalışma odamın bile olmadığını, genel müdür, genel yönetmen, genel koordinatör gibi herhangi bir sıfatımın olmadığını kendilerine zaten söylerdim” ifadelerini kullandı.


KORCAN KARAR DA İSTİFA ETTİ

Özdil''in istifasıyla başlayan hareketlilik hız kesmeden devam ediyor.

Medyatava''nın haberine göre, Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu Korcan Karar, görevinden istifa etti. Karar, bu akşam son kez ana haberi sunacak.

Korcan Karar''la birlikte yardımcısı da görevinden ayrıldı.

"ÖZDİL İLE ANLAŞARAK AYRILDIK"

İstifaların ardından Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı görevini yürüten İskender Baydar, Cumhuriyet gazetesine şu açıklamalarda bulundu:

"Yılmaz Özdil ile anlaşarak gittik. Yılmaz Özdil gittikten sonra Korcan Karar''ın kalacağı söylenmişti. Onun da haberi ve bilgisi olmadan bir atama yapıldı. Ona bilgi verilmeden böyle bir atamanın yapılmasını geride kalan isme saygısızlık olarak addediyoruz. Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik."






 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar