Sosyal medyadaki linç kampanyası canından etti

Sosyal medyadaki linç kampanyası canından etti
İstanbul Avcılar'da teknesinden denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, yapılan yorumlardan etkilenip kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde balıkçılık yapan Ömer Karakaya, denizde teknesinden atık boşaltırken bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Bu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve Karakaya hakkında olumsuz yorumlar yapıldı. Ancak, Karakaya'nın yakın arkadaşları, durumun aslında sosyal medyada yansıtıldığı gibi olmadığını ve bir linç kampanyası başlatıldığını dile getirdi.

İddialara göre, Avcılar'da İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesi yakınında teknesinden atık boşaltan Karakaya'nın görüntüleri, bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada bir sayfaya gönderildi.

sosyalmedya.jpg

Görüntüler, "Denize yağ boşalttı. Bu ne rahatlık" notuyla paylaşıldı. Bu paylaşımın ardından iddiaya göre Sahil Güvenlik ekipleri, Karakaya'ya cezai işlem uyguladı.

Sosyal medyada yapılan yorumları ve hakaretleri gören Karakaya, fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Karakaya'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi, Avcılar Hacı Osman Ağa Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Ömer Karakaya'nın yakın arkadaşları, Karakaya'nın aslında denize yağ değil, yağmur suyu boşalttığını savundu. İddialara göre, teknelerin genellikle kestane ağacından yapıldığını belirten arkadaşları, suyun renginin siyah olmasının bu nedenle normal olduğunu ifade etti. Arkadaşları, sosyal medyada başlatılan linç operasyonunun Karakaya'yı olumsuz etkilediğini ve kalp krizi geçirmesine neden olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar